Tanyatűz, lángoló gabona és életmentő szén-monoxid jelző – ez történt szerdán a megyénkben

Több település tűzoltóit vezényelték ki a hektárnyi égő gabonához, de a megye több pontján kellett szakszerű mentést végrehajtaniuk a tűzoltóknak szerdán.

Egy melléképület kapott lángra szerdán reggel egy tömörkényi tanyán. A tüzet a csongrádi hivatásos egység oltotta el, a lakók nem sérültek meg a tűzben.

A katasztrófavédelmi közlemény szerint egy hektáron lángolt a lábon álló gabona szerdán Ópusztaszernél. A tűzesthez a kisteleki, a csongrádi és a szegedi hivatásos, illetve a kisteleki önkéntes és a balástyai kutató- és mentőcsoport tagjait riasztotta a főügyelet. Az egységek közös erővel fojtották el a lángokat.

Szintén szerdán Szeged négy pontján is a leszakadt, magasban lógó faágak veszélyeztették a gyalogosforgalmat. A műszaki mentéseket a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték. Személyi sérülés sehol sem történt. Csongrádon pedig az üdülőtelep egyik útját zárta el egy kidőlt fa, amelyet a csongrádi hivatásos egység távolított el.

Életveszélyes szintre emelkedett a szén-monoxid koncentráció egy makói lakásban. Szerdán délelőtt érkezett a bejelentés, miután a lakásban megszólalt az életmentő készülék. A makói hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, majd a helyszínre kérték a kéményseprő szakembereket is. Megállapították, hogy a kéményben légdugó alakult ki, emiatt áramlott vissza a szén-monoxid a lakásba. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg, a lakóknál a mérgezés legenyhébb tünetei sem jelentkeztek.

Csongrádgabonahivatásos egységMakóSzegedtanya tűztűzoltók