Találkozott a Szegedre terjeszkedő BYD delegációja és az SZTE vezetése

A napokban Magyarországra látogatott a BYD szakképzésért és HR-ügyekért felelős delegációja. A kínai cég képviselőit Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter és Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója fogadta. A BYD delegációja ezt követően Szegedre utazott, ahol a helyi felsőoktatás és szakképzés legfontosabb szereplőivel egyeztettek.

„Nagyra értékeljük a magyarországi, illetve a szegedi oktatási intézmények tevékenységét. Fontosnak tartjuk, hogy hatékony együttműködést alakítsunk ki, hiszen kiemelkedő szerepet szánunk itteni tevékenységünkben a magyar szaktudásnak és innovatív szemléletnek” – mondta a delegációt vezető Jerry Xun, a világcég humán erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Jerry Xun azt is elárulta, a Szegedi Tudományegyetemmel már számos egyeztetést folytattak. Az intézmény szerves része lesz a BYD működésének, szerinte értékes szaktudást nyújt és hozzájárul a helyi innovációhoz. A delegáció találkozott a szegedi és hódmezővásárhelyi szakképzési centrum képviselőivel, illetve ellátogattak a szegedi Csonka János Technikumba, illetve a Déri Miksa Műszaki Technikumba is.

Az új energiával működő járművek előállításában világelső BYD Szegeden építi meg első európai autógyárát, amely akár évi 300 ezer autó gyártására is képes lehet. Több ezer munkahelyet teremtenek a régióban, ígéreteik szerint elsősorban helyi munkaerőt igyekeznek majd alkalmazni.

autógyárBYDdelegációegyeztetésJerry XunszakképzésSzegedSzegedi Tudományegyetem