„Takarodjál a vidéki városodba, a ku*va …” – kiabálták Márki-Zay Péternek

A miniszterelnök-jelölt, Hódmezővásárhely polgármestere szerint pont ennek a gyűlölködésnek kell véget vetni.

Az egyesült ellenzék Újbudán tartott sajtótájékoztatót, ahol elhangzott, eddig 170 ezer aláírást gyűjtöttek össze a népszavazási kezdeményezésre (a kínai Fudan Egyetem elutasítására és a munkanélküli segély hat hónapra való meghosszabbítására). Szerintük biztosan meglesz a szükséges 200 ezer aláírás.

A tájékoztatón beszélt Márki-Zay Péter is. Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje éppen azt fejtegette, a csirkefarhát hatósági ára mindennél többet elmond a kormány gazdaságpolitikai kudarcáról, a köztévé pedig nem engedi be az ellenzéki szereplőket, amikor egy férfi jelent meg a háttérben és a címben olvasható mondatot kiabálta felé. ,,Ez az úriember képviseli azt a gyűlöletkeltő hatalmat, amit az elmúlt 12 évben Orbán Viktor felépített. Mi egy másik Magyarországot képviselünk, a szeretet Magyarországát.” – reagált a bekiabálásra Márki-Zay.

Hozzátette: ők egységben szeretnének egy olyan Magyarországot, amely nem keletre megy, hanem nyugatra, ahol megfelelő gazdaságpolitikával biztosítják, hogy ne szabaduljon el az infláció;  ahol mindenki megengedheti magának nemcsak a csirkefarhátat, hanem a jólétet is.

A 62 éves férfi a sajtótájékoztató helyszínén felrúgott egy kihelyezett táblát is. A rendőrség közlése szerint a budapesti férfit előállították a XI. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság vétség gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

gyűlöletpropagandaMárki-Zay Pétersajtótájékoztató