Tájékoztatás az SZTE Járványügyi Ellátó Központ látogatási rendjéről

A veszélyhelyzet alatt általános látogatási tilalom van érvényben, ám ez alól a Járványügyi Ellátó Központban (JEK) kivételek is vannak, ezért továbbra is lehetőséget biztosítanak a hozzátartozóknak a betegek látogatására egyedi esetekben, áll a Szegedi Tudományegyetem közleményében.

Néhány, jogszabályban is leírt esetekben biztosítják a COVID részlegen tartózkodó betegek látogatását:

  1. A súlyos állapotú, végstádiumú betegek esetén, az általa megjelölt személy (vagy a legközelebbi hozzátartozók) részére.
  2. Kiskorú beteg esetén szülője, törvényes képviselője, vagy az általa megjelölt személy részére.
  3. A szülő nő vonatkozásában az általa megjelölt nagykorú személy, a vajúdás, a szülés alatt.
  4. Méltányosságból, akkor, ha a látogatási korlátozás ellenére nélkülözhetetlen, hogy a fertőzéssel érintett személy látogatót fogadjon (például hivatalos ügyek intézése, iratok aláírása, stb.)

A hozzátartozó csak a beteget ellátó osztállyal történt előzetes telefonos megbeszélés alapján látogathatja meg a beteget. A telefonos megbeszélés során időpontot egyeztetnek a látogatóval a látogatás időpontjára vonatkozóan.

A JEK COVID osztályain (JEK egykori II-es Kórházi, Kálvária sugárúti és a JEK Korányi fasori épületeiben) csak hétköznap 8:00 – 16:00 óra, hétvégén 10:00– 16:00 óra között van lehetőség előre megbeszélt időpontban látogatni, ettől eltérni csak különös méltányosságból lehet.

Egyszerre egy látogató lehet a betegnél. A teljes kiírást és feltételrendszert itt olvashatja.

Járványügyi Ellátó KözpontKoronavírus-világjárvány (COVID-19)látogatáslátogatási tilalom