Táborzáró horgászversenyt tartottak

A László István Honvéd Sporthorgász Egyesület (LISHE) szervezett horgászversenyt azon fiatalok számára, akik részt vettek az általuk rendezett táborban.

A szervezet már ötödik éve rendezi meg a tábort. A SunCity Szabadidőközpont örömmel adott otthont a rendezvénynek, így a horgásztábort elképesztő körülmények között sikerült megrendezniük. A horgászat mellet egyéb szabadidős tevékenységet is tudtak biztosítani a gyerekeknek: fürdés,úszás, játszótér-használat.

Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata

A tábor elsődleges célja, hogy azt a szemléletet adhassák át a résztvevő gyermekeknek, hogy olyan horgászokká váljanak, akik tisztelik a halakat, kíméletesen bánnak velük, legyen szó akár konyhai feldolgozásukról, akár szabadságuk visszaadásáról. A tábor jó alkalmat ad arra is, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a környezettudatosságra, a természeti értékek óvására. A 10-14 éves korosztályt célozták meg, mivel ők a legfogékonyabbak, tele életösztönnel.

Az egyesület taglétszáma 2017-től kezdődően meghaladta 2500 főt. Ebből közel 500 fő a horgászni vágyó gyermekek létszáma. A horgásztáborok keddtől szombatig zajlottak. A zárónapon Dr. Márki-Zay Péter polgármester adta át a horgászverseny díjazottjainak az elismeréseket.

gyerektáborhorgászhorgászatLászló István Honvéd Sporthorgász EgyesületMárki-Zay Péterszabadidőpark