Tabletettel jutalmazták a legjobb angolos diákokat

Ma délelőtt Márki-Zay Péter adta át az elismeréseket a város támogatásával zajlott angol nyelvtanfolyamot eredményesen elvégző diákoknak.

Már második turnus végezte el azt az angol nyelvtanfolyamot, melyet a vásárhelyi önkormányzat támogatásával a könyvtárban valósítanak meg, immár második éve. A képzés az iskolai oktatást egészíti ki, az érettségi vizsgákra készíti fel angolból a diákokat, kiscsoportokban, hogy a beszélgetést is minél jobban gyakorolni tudják.

Tavaly 7 diák végezte el a képzést, ám az emelt szintű érettségit a Covid miatt nem tehették le. Idén az öt diákból négyen emelt szintű érettségit tettek, egy diák pedig középszintű vizsgát tett sikeresen. A legjobb 99, a leggyengébb 77 százalékos eredmény lett, ami jóval meghaladta a kitűzött 60 százalékos célt.

Az alkalmanként 1000 forintba került képzés szeptemberben indult és érettségiig heti 2 órát jelentett a diákoknak, akik elmondták, hogy a Kulcs-program az iskolai képzést egészítette ki és nagy segítséget jelentett mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgához. Egyikőjük az idei nyaralásán már külföldön is kipróbálhatta a tudását.

Ma délelőtt Márki-Zay Péter polgármester átadta a Kulcs a nyelvtanuláshoz program résztvevőinek az elismerő okleveleket és az emelt szintű érettségi vizsgán teljesítő diákoknak az önkormányzat által biztosított tabletet, a középszintű vizsgát sikeres abszolváló diáknak pedig vásárlási utalványt.

A polgármester köszönetét fejezte ki a könyvtár dolgozóinak a program szervezéséért, illetve Sopov-Elekes Dóra angoltanárnak áldozatos munkáját.

A Kulcs a nyelvtanuláshoz program szeptemberben újraindul! – adta hírül az önkormányzat.

AngolKönyvtármárki-zaynyelvtanulástablet