Szűrővizsgálatokra gyűjt a Belvárosi Olvasókör

A TESCO áruházak által indított ,,Ön választ, mi segítünk” pályázaton a Belvárosi Olvasókör is lehetőséget kapott a vásárláskor kért és kapott zsetonok gyűjtésére – hívja fel a figyelmet Kissné Urgyán Mária.

Az olvasókör elnöke ismertette: ,,A rendszeres szűrés életet menthet” programukra ez év augusztus 11-ig lehet a vásárláskor kapott zsetont a gyűjtőládájukba tenni. Céljuk, hogy a vércukor és vérnyomás mérés, ortopéd szűrés, csontsűrűség mérés és az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadással segítsék tagságuk életminőségét.

A TESCO pályázati program célja, hogy jótékony célú, helyi közösségi kezdeményezéseket támogasson, amelyekkel a helyi közösségek számára legértékesebb törekvések valósulhatnak meg. Körzetenként a legtöbb szavazatot kapott pályázó 400 ezer forintot, a második 200 ezer, a harmadik 100 ezer forintot kap az áruházlánctól.

A Belvárosi Olvasókörnek két makói ellenfele van és jelenleg ők állnak jobban. A Heti Betevő Egyesület 12733 szavazatnál jár, a Diabeteszesek Dél-Alföldi Társulása 12173-at kapott eddig, az olvasókör 8962-t.

Kissné Urgyán MáriaOlvasókörszűrésTesco