Szupermodern lett a Szeremlei ovi felújított mosdója

Legutóbb a kisebbet, most pedig a nagyobb mosdóját újította fel a Villeroy & Boch Magyarország Kft. A 70 gyerek által használt mosdóra rá sem lehet ismerni.

A Szeremlei Sámuel Református Óvodában rendezett mai avatóünnepségen Major István Zoltánné lelkész, majd Márki-Zay Péter kérte Isten áldását. Vásárhely polgármestere hangsúlyozta: nagyon szép gesztus a város legnagyobb foglalkoztatója részéről, hogy nem csak munkát ad a vásárhelyieknek, hanem gondoskodik a dolgozói – és nem csak azok – gyermekei jólétéről, kérelméről is. Hozzátette a cég ezzel nem áll meg, évről évre jótékony módon újabb és újabb óvodáknak segít(ett).

– Amikor elsőként meghallottuk azt, hogy az önkormányzat szeretné, ha ezt az óvodát csinálnánk meg a felújítási programon keresztül, akkor örültünk. És nem csak azért, mert református óvodáról van szó, hanem azért is, mert az önkormányzat – a fenntartótól függetlenül – azonosult a céllal. Olyan segítséget akart rajtunk keresztül nyújtani, amit a gyerekek, s a gyerekeken keresztül a szülők élvezhetnek – mondta Hideg Gábor, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. ügyvezetője. Hozzátette: akkor érte őket meglepetés, amikor meglátták, hogy az óvodában három, elég rossz állapotban lévő vizesblokk is működik. Most immár a másodikat is felújították. A munkálatokra, melyek során teljesen megújult a mosdó a padozattól a mennyezetig, nem csak víztakarékos tartállyal működő gyerekvécéket állítottak üzembe, hanem a Nyugat-Európában már elfogadott gyermekek számára kifejlesztett mosdókat és csaptelepeket is. A beruházás 30 ezer euróba, azaz a mai árfolyamon körülbelül 12 millió forintba került.

– Nagyon nagy örömmel töltött el bennünket, hogy folytatódhatott a mosdófelújítás, a nehéz gazdasági helyzet ellenére – mondta Füzesiné Király Anikó óvodavezető, aki mindenkinek köszönetet mondott, aki részt valamilyen vett ebben a munkában. Hozzátette: minden kívánságuk teljesült, mint a mesében.

A felújított mosdót három óvodai csoport, mintegy hetven gyerek használja. Közülük ez alkalommal a Süni csoport adott műsort.

Az óvodai mosdófelújításhoz Keramitalia Kft. a burkolóanyagokkal, a Sarokkő 2000 Kft. pedig a kedvezményes kivitelezési munkával járult hozzá.

felújításmosdóóvodareformátus