Szűcs Róbert: a stabil bennmaradást már most ki merem jelenteni

A HFC sportigazgatója támogatókat és játékosokat is keres a vásárhelyi labdarúgó egyesületnek. Egy klasszikus centert mindenképpen igazolni fog még a klub az NB III-as gárdába, és más posztokra is szerződtetnének labdarúgót. A Cegléd ellen, idegenben kezdi a bajnokságot augusztus elsején az együttes.

Eddig öt játékos érkezett más csapatoktól a HFC-hez, de még nincs vége az NB III-as keret megerősítésének. Szűcs Róbert korábbi vezetőedző sportigazgatóként dolgozik a klubnál, teendőivel kapcsolatban a Délmagyarországnak nyilatkozott.

– Figyelemmel kísérem az után­­pótláscsapataink munkáját is, komoly cél hat-hét saját nevelésű játékos beépítése a felnőttek közé. Amely posztra esetleg ez végképp nem sikerül, akkor az ismeretség vagy menedzserek által megnézzük, ki jöhet szóba, és javaslatot teszek a vezetőségnek az edzővel megbeszélve. Jelenleg például nincs klasszikus centerünk, ide mindenképpen iga­­zolnunk kell. Támogatókat is keresek, a szerződéskötésig lebeszélek mindent a vezetőség munkájának könnyítése érdekében – mondta a lapnak.

– Szeretnénk, ha néhány éven belül kinőné magát a klub, vonzóvá tenni a csapatot a 14-15 évesen eligazoltak számára, valamint stadionépítésre is van benn pályázatunk – tette hozzá a szakvezető, aki a célok kapcsán úgy fogalmazott: „a stabil bennmaradást viszont már most ki merem jelenteni, jó lenne az első tízben végezni, hogy ne kelljen idegeskedni.”

A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az NB III-as bajnokság programját: augusztus elsején Cegléden kezd a HFC, majd 11-én a Dunaújvárost fogadja a városi stadionban.

HFClabdarúgásMagyar Labdarúgó Szövetség