Sztrájkol a Németh László tanárainak húsz százaléka

Tizennyolcan sztrájkolnak ma délelőtt a Németh László Gimnázium, Általános Iskola majd százfős tantestületéből. A képen Bodzsár Mihály matek-fizika, informatika szakos tanár.

Folytatódnak a pedagógussztrájkok Vásárhelyen. A múlt héten kedden a Klauzál iskola 20 pedagógusa tartott reggeltől délig munkabeszüntetést, ma pedig a Németh László Gimnázium, Általános iskola pedagógusainak ötöde, azaz tizennyolc tanár nem vette fel a munkát.

– Csak a mai napon sztrájkolunk itt az iskolában, csatlakozva a majd egy évvel ezelőtt országos pedagógustiltakozásokhoz – mondta Bodzsár Mihály matematika-fizika és informatika szakos tanár. Közölte, hogy az iskola közel száz pedagógusa közül tizennyolcan sztrájkolnak reggeltől délig, de ennél sokkal többen írták alá az iskolában kifüggesztett szolidaritási nyilatkozatot, s viselnek a sztrájkolókat támogató fekete vagy kockás ruhákat.

– Reméljük, hogy eredményre vezetnek ezek a megmozdulások, melyek a pedagógus szakszervezetei által megfogalmazott 6, illetve 9 pontos követelményei nem változtak, így a béremelések mellett köztük szerepel a szabad tankönyvválasztás vagy a sztrájkjog eredeti formában való visszaállítása, és e fővárosban elbocsátott tizenöt pedagógus állásába való visszahelyezése.

Bodzsár Mihálynémeth lászló gimnáziumpedagógussztrájkVásárhely