Szombattól sűrítik a tram-train járatait

Október 29-től új menetrend szerint közlekedik a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között. A tanítási napokon Hódmezővásárhelyről reggel a 6:15 és 7 óra közötti időszakban a vasútvillamosokkal és a Volánbusz járataival együtt 5 percenként lehet Szegedre eljutni.

A MÁV-Start sajtóirodájának tájékoztatása szerint a tram-traineket és a Volánbusz járatait abban az idősávban indítják sűrűbben, amelyben az utasszám ezt indokolttá teszi. A felmérések szerint augusztusban 150 szeptemberben 160 ezren utaztak a vasútvillamoson, és az emelkedő tendencia októberben is folytatódott. A sűrítés műszaki feltételeit az teremtette meg, hogy szeptemberben az utolsó tram-train szerelvény is megérkezett Magyarországra. A jelenlegi 10 közlekedő szerelvényhez az utolsó kettő akkor csatlakozik, amikor megkapják a szükséges műszaki engedélyeket.

Az új menetrend legfontosabb változása az, hogy tanítási napokon reggel negyed 7 és 7 óra között a Volánbusz járataival együtt 5 percenként indul járat Szegedre. A vásárhelyi Nagyállomásról 6 óra 1 perckor, 6 óra 19 perckor, valamint 6 óra 30 perckor indul tram-train járat. A köztes időben Volánbuszok közlekednek Szeged felé. Vásárhelyen egymás szomszédságában vannak az autóbusz és a tram-train megállói, így, ha a Népkertnél, a strandfürdőnél, a Hősök terén, a Kálvin téren vagy a Nagyállomáson várunk valamilyen járműre, a fenti idősávban 5 percenként érkezik egy járat.

A MÁV a tram-train projekt indulásánál azt ígérte, hogy munkakezdéskor és munkaidő vége után 20 percenként fognak közlekedni a vasútvillamos szerelvényei.

járatsűrítéstram-trainvasútvillamos