Szombattól módosul a tram-train menetrendje

A hétvégén még nem érzünk sokat belőle, ugyanis hétköznaponként sűrítik a vasútvillamos járatait a legforgalmasabb idősávokban. Az autóbuszközlekedést viszont újra átalakítják, hogy több embert irányítsanak a tram-train járatok felé.

Február 4-től a munkanapok reggeli és délutáni csúcsidőszakában 20 percenként közlekedjenek a tram-train-járatok, ezáltal még több utas szokhat át a közúti közlekedésről a kötött pályára. Szegedről Hódmezővásárhelyre munkanapokon 5:20-tól 8:20-ig és 13:20-tól 17:20-ig, Hódmezővásárhelyről Szegedre pedig 5:50-től 8:27-ig és 13:30-tól 17:27-ig járnak 20 percenként a vasútvillamosok.

A sűrítés miatt a Szeged és Békéscsaba közötti személyvonatok menetrendjét nem kellett megváltoztatni, azok továbbra is a már megszokott időben indulnak. Változnak viszont Hódmezővásárhely térségét érintően egyes autóbuszjáratok menetrendjei, ugyanis ezeket is a tram-train menetrendjéhez igazították. Továbbá egyes, a reggeli és éjszakai peremidőszakban Mindszent és Szentes irányába meghirdetett járatok Hódmezővásárhely belterületén módosított útvonalon (Dr. Rapcsák András út–Szántó Kovács János utca–Jókai utca) közlekednek várhatóan. A buszok módosított menetrendjéről hamarosan a Volánbusz honlapján tájékozódhatnak az utasok.

A tram-train és a helyközi autóbuszok menetrendváltozását főként az indokolja, hogy minél több embert szeretnének átszoktatni a több mint egy éve indult közlekedési útvonalra Szeged és Hódmezővásárhely között. Hasonló módosításra már sor került tavaly októberben, akkor az utasok főleg amiatt bosszankodtak, hogy az autóbuszok menetrendjének változásáról nem tájékoztatott időben a Volánbusz.  

HódmezővásárhelymenetrendSzegedtram-trainVolánbusz