Szombaton madárgyűrűzési bemutató lesz a Téglagyári tavaknál

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) idén immár 31. alkalommal szervezi meg Európai Madármegfigyelő Napok elnevezésű népszerű programját október első hétvégéjén. Holnap Hódmezővásárhelyen is várják az érdeklődőket.

A rendezvény egyrészt európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról, másfelől az ingyenes országos eseményekkel sokakat szólíthatnak meg és csábíthatnak ki a szabadba. Az akció egyben verseny is az európai államok között: a játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek. Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

A megyében idén itt várják az érdeklődőket:

  • Sándorfalva, Fehér-tavi Ornitológiai Tábor/Szalakóta Látogatóközpont (szeptember 30. és október 1.),
  • Szeged, Fehér-tó (október 1.),
  • Tömörkény, Csaj-tó (október 1.),
  • Hódmezővásárhely, Téglagyári tavak.

Hódmezővásárhelyen, a Téglagyári tavaknál a Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesülettel közösen egész napos madárgyűrűzési bemutatót szerveznek szeptember 30-án, 9-17 óra között. Minden érdeklődőt várnak, a részvételhez nincs szükség a madárgyűrűzésben és madárszedésben való jártasságra.

A programokról bővebben itt és itt lehet tájékozódni.

gyűrűMagyar Madártani és Természetvédelmi EgyesületProgramajánlóSándorfalvaSzegedTéglagyári tanösvényTömörkényVásárhelyi Természetvédelmi Egyesület