Szombathelyen egymás mellett gyűjtötte az aláírásokat Márki-Zay Péter és a Fidesz

Természetesen ellentétes okból, céllal, de a nyugat.hu tudósítása kitér erre az érdekes, bár a következő hetekben biztosan nem példa nélküli történésre is. Az indulatok később alább hagytak.

A tudósítás szerint kampány-, és kissé feszült hangulat alakult ki. A Márki-Zay Péter és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által Szombathelyre bejelentett sajtótájékoztató előtt megjelent a Fidesz helyi frakcióvezetője, Illés Károly és csapata a saját „STOP Gyurcsány STOP Karácsony” feliratú pultjukkal. A leírások szerint a két szimpatizáns tábor sokáig nézett farkasszemet egymást, de csak verbális atrocitások történtek.

Márki-Zay Péter ezzel párhuzamosan odalépett a Fideszes pulthoz örömét fejezte ki, hogy Lázár Jánossal szemben Szombathelyen a helyi Fidesz hajlandó együttműködni az ellenzékkel a legalapvetőbb kérdésekben.

Ezt követően csillapodtak a kedélyek és Márki-Zay Péter bejelentette, noha megszerezte a miniszterelnök-jelöltséghez szükséges aláírásokat, az országjárást vasárnapig folytatja. Azt is hozzátette, ő nem Gyurcsány embere, hanem egy kiábrándult fideszes szavazó, aki, ellentétben a többi miniszterelnök-jelölttel, képes egységesíteni az ellenzéket.

Programpontjai közül kiemelte:

  • legfontosabb része az elszámoltatás és az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, a jelenlegi Alaptörvény nem képviseli az ország érdekeit, ezért egy új alkotmányról népszavazás útján kellene dönteni,
  • Magyarországnak tovább kell vinnie Szent István örökségét, és Nyugaton van a helye. Magyarország európai uniós tagságát méltatta, szemben a kormány kelet felé orientálódó politikájával,
  • Szakértői kormányra tett javaslatot, amelynek programját a hatpárti koalíció előzetesen kidolgozza a káosz megelőzésének érdekében. Elítélte a jobb és baloldali megosztottságot, és egységre szólította fel az ellenzéki szavazókat

Ezen kép tanúsága szerint nem csak Szombathelyen, de Budapesten is előszeretettel telepedik a Fidesz ellenzéki pultok közelébe. Nem mindenhol teszi ezt sikerrel.

előválasztásMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa MozgalomSzombathely