Szombat reggel 8-kor nyit a vásárhelyi választási iroda

A városházán szombaton reggel 8 és délután 4 óra közt lesz nyitva választási iroda. Vasárnap zárva tartanak, de hétfőtől hétköznaponként és a választás napján, június 9-én is nyitva tartanak. A képen Angyal Zsolt jegyző, a helyi választási iroda vezetője a plakáttal.

Annak, hogy a vásárhelyi választási iroda szombaton kinyit, egyszerű oka van: az ajánlási íveket április 20. és május 6-a közt adják ki. Az ezek iránti igényt már korábban is be lehetett jelenteni a helyi választási bizottságnál, de a polgármester- és a képviselőjelölteknek nem volt min az ajánlásokat összegyűjteniük .Holnap már lesz és már aznap neki is állhatnak az ajánlások gyűjtésének.

A vásárhelyi polgármesterjelölteknek legalább 300 érvényes ajánlást kell összegyűjteniük (érdemes azonban ennél többet is). Jóval kevesebbet kell talpalniuk az egyéni választókörzetekben induló képviselőjelölteknek.

A 1. számú egyéni választókerületben 35, 2. számú egyéni választókerületben 32, a 3. számú egyéni választókerületben 37, a 4. számú egyéni választókerületben 35, az 5. számú egyéni választókerületben 35, a 6. számú egyéni választókerületben 33, a 7. számú egyéni választókerületben 34, a 8. számú egyéni választókerületben 35, a 9. számú egyéni választókerületben 35, míg 10. számú egyéni választókerületben 40 érvényes ajánlást kell az indulni szándékozóknak összegyűjteniük, hogy majd jelöltként felkerüljenek a szavazólapra.

A jelen helyzet szerint négy polgármester-aspiráns jelentette be városvezetői szándékát: (ABC-sorrendben): Balog Norbert (Mi Hazánk), Grezsa István (Fidesz-KDNP), Kovács Pál (független), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom).

Május 6-án kisorsolják, mely sorrendben lesznek a majdani szavazólapokon a polgármester-, illetve a képviselőjelöltek. és milyen sorrendben szerepelnek a kompenzációs listán a jelölőszervezetek.

Hódmezővásárhelyvásárhelyi hírek