Szófordulat

Cseri Tamás éles hangon kritizálta tegnap közösségi oldalán a Szent Antal utca tervezett átalakítását, amivel kapcsolatban az önkormányzat közgyűlése 100 milliós hitelfelvételről döntött a múlt hónapban.

Azt írta keddi bejegyzésében a fideszes képviselő, hogy „az egész beruházás teljesen értelmetlen, az út és a járda kiváló állapotban van. Apró adalék a történethez: Márki-Zay Péter sógorának fiókjában lapult egy évekkel ezelőtt elkészített terv, amit most a kedves rokon végre valahára 3 millióért el tudott passzolni a korrupciómentesség apostolának. Rossz az, aki rosszra gondol! Az ugyanis Magyarországon elképzelhetetlen, hogy egy jó állapotban lévő utcát azért verjenek szét, hogy pár milliót kifizethessenek a felújítási terveket készítő rokonnak. Ugyan, hová gondolnak.”

Légyen az bármilyen ügy, természetesen lehet, sőt olykor kell is külön- vagy ellenvéleményt megfogalmazni egy helyi közéleti szereplőnek – a történet így kerek, a diskurzus így helyes.

Egy fűcsomónyi bukkanó miatt viszont annyiban bukdácsol az egész, hogy kicsit más volt az álláspontja a városatyának az október végi városházi döntéshozatalkor.

Akkor ugyanis azt mondta: „természetesen minden utca szebb lenne, ha több fa lenne, tehát minden utcán lehetne javítani, de én úgy gondolom, jelenleg Hódmezővásárhelyen – akárcsak a Réz utca, ami borzasztó állapotban van – azért van még pár utcánk, ami nagyon rossz állapotban van, ezért ha útfelújításban gondolkozunk, akkor szerintem nem egy, egyébként jó állapotban lévő utcát kéne szétverni és újjáépíteni, fásítani, átalakítani, hanem azért fontosabb lenne azokat az utcákat feljavítani, amik szinte a járhatatlanság határán vannak. Énnálam ez lenne a prioritás, de el tudom fogadni hogy Önök máshogy gondolkoznak. Minden szín alatt szeretném megfontolás tárgyává tenni, hogy a nagyon rossz állapotban lévő utcáinkat inkább hozzuk már a Szent Antal elé, mert egyébként csak az a problémája a polgármester úrnak, hogy meg lehetne jobban csinálni, több fával, zölddel, amivel egyébként egyetértek, tehát nem a céllal van problémám, hanem sorrenden lehetne ilyen szempontból változtatni.” 

A fentiek elhangzása óta eltelt bő két hét. És a dolgok változnak. A szó fordult: az egyetértésből értelmetlen lett. És lehullott sok falevél.

Cseri TamásközgyűlésSzent Antal utca