Szinte ingyenes lenne a jogosítvány középiskolásoknak, szakképzésben tanulóknak?

Ezt egyelőre egy törvényjavaslat tartalmazza. A jelenleginél sokkal jobban támogatnák a B kategóriás jogosítvány megszerzését.

Az állam ehhez eddig 25 ezer forinttal járult hozzá, most azonban az állam a középiskolások és a szakképzésben tanulók részére ingyenesen biztosítaná a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és a gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását, írja a törvényjavaslat 64,, valamint 101. §-a.

Ez, a hvg.hu értelmezése szerint is azt jelentheti, hogy a tanulónak csak a vizsga néhány ezer forintos költségét, valamint a még esetlegesen szükséges plusz vizsga előtti gyakorlati órát kellene fizetnie, a képzés további részét az állam átvállalná. Ez a portál számítása szerint majd 250-300 ezer forint diákonként, ami jelentősen megnövelné a költségvetés ezen kiadását. Jelenleg 1 milliárd forint van erre elkülönítve, ami most akár 10-12 milliárdra is növekedhet, ráadásul,, teszik hozzá, az esetleges többlettámogatás hírére jóval többen jelentkeznének.

jogosítványKRESZtámogatás