Szeretetcsokit kaptak nélkülöző családok – az alapítvány szerint egyre többen vannak

Egyre nagyobb az éhezés, egyre nagyobb az igény a jótékonysági élelmiszercsomagokra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Szeretetcsoki programja a hétvégén 500 nélkülöző kisgyermekes család, nagycsaládos, idős vagy egyedülálló ember számára osztott ki élelmiszer adományt, tájékoztatta az Alapítvány szerkesztőségünket.

A Szeretetcsoki jótékonysági program a mindennapi nehézségeket könnyíti meg finomságokkal, az alapítványi ételsegély évi több tízezer élelmiszer csomaggal segíti a lakosságot. Most 5 ezer tábla csokit osztottak ki, több mint 2 millió forint értékben.

Az alapítvány rászorulókat a szociális ellátórendszeren keresztül egyedileg hívta meg az adománycsomag átvételére. A nélkülöző lakosságnak nagy segítség egy-egy finomságot tartalmazó szeretetcsomag.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: ünnepek idején fokozódik az emberek segítségkérése, mely nagyrészt a mindennapi betevő falatokra irányul. Az élelmiszercsomagokért hosszú sorokban álló tömeg is ezt bizonyítja. Egyre többen kényszerülnek dönteni, hogy fűtsenek, utazáshoz bérletet vegyenek, vagy gyógyszert váltsanak ki, esetleg megfelelően étkezzenek. A civil szervezetek ereje is véges, de a maguk erejéből mindent megtesznek, hogy segíteni tudjanak.

Borítókép: Mátrix Közhasznú Alapítvány

jótékonyságMátrix Közhasznú Alapítványszeretetcsoki