Szerdán katonák futnak Vásárhely utcáin

A lövészdandár sajtóközleménye szerint május 20-án, szerdán 10 és 14 óra között Hódmezővásárhelyen futókra kell számítani a Zrínyi Miklós Laktanya – Ady Endre út – Hősök tere – Dr. Imre József utca – Zrínyi utca – Nyizsnyai Gusztáv utca – Lázár utca – Dr. Rapcsák András utca – Kossuth tér – Városház utca – Hősök tere – Dr. Genersich Antal utca – Kodály Zoltán utca – Hóvirág utca – Ipoly utca – Ady Endre út – Zrínyi Miklós Laktanya útvonalon.

A sajtóközlemény arra is kitér: ez a Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért esemény része, amelyet a járványhelyzethez kapcsolódóan olyan településeken tartanak meg, ahol a honvédség katonái szolgálatot teljesítenek. Az országfutáson a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár is részt vesz.

A futók alapvetően a kerékpárutakat használják, a nagyobb kereszteződésekben katonai forgalomszabályzók biztosítják az eseményt. Virtuálisan bárki csatlakozhat. Ez úgy történik, hogy az önállóan lefutott táv eredményéről készített fotót fel kell tölteni a Magyar Honvédség Facebook oldalán létrehozott eseményhez: https://www.facebook.com/events/2690951234462212/

Fotónk illusztráció, Photo by sporlab on Unsplash

Magyar HonvédségMH 5. Bocskai István Lövészdandárországfutás