Szeptemberben lehetnek először vívóversenyek

Az Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány által kidolgozott menetrend szerint szeptemberben elkezdődhetnek a vívóversenyek Magyarországon – közölte az MTI.

A nemzetközi vívóélet újraindulásáról még nincs döntés, de Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány elkészítette az év utolsó szakaszának hazai menetrendjét.

A kapitány az MTI-nek elmondta, hogy a nemzetközi szövetségtől (FIE) még nem érkezett értesítés arról, hogy terveznek-e valamilyen viadalt az idén, ám a kapitány szerint valamikor el kell kezdeni a versenyzést, ezért szeptemberi indulással összeállított egy hazai versenynaptárt, amit ismertetett a vezetőedzőkkel.

„Hangsúlyoztam, hogy ez csak egy tervezet, mert ha a FIE mégis előír valamit, nekünk ahhoz igazodnunk kell, bár valószínűleg az idén már nem lesznek nemzetközi versenyek. A terv tartalmazza a decemberi országos bajnokságot, valamint minden felnőtt szakág számára két-két válogatóversenyt, és természetesen az utánpótlás korosztálynak is meglesznek a maga versenyei” – mondta a kapitány.

„Mint más években, az idén is júliusban szabadságot kapnak a versenyzők, majd augusztus közepén megkezdjük a fizikai alapozást. Addigra mindenkinek megfelelő állapotban kell lennie, de a profi sportolók maguktól is tudják, mi a feladatuk. Nem vagyunk lemaradva, hiszen világszerte karanténban voltak a versenyzők, sőt, vannak országok, ahol még el sem kezdték az edzéseket. Szeretném, ha szeptemberben valóban el tudnánk indulni a versenyekkel, de természetesen az első az emberélet, az egészség, és a tervet majd el kell fogadnia a júliusi közgyűlésen újjáalakuló elnökségnek – hangsúlyozta Udvarhelyi Gábor.

vívás