Ella nénit köszöntötték a 90. születésnapján

Ma ünnepelte 90. születésnapját a vásárhelyi Magyari Mihályné, akit a jeles évfordulón Berényi Károly alpolgármester köszöntött a vásárhelyiek nevében. Fotó: a város gyorshír szolgálata/Facebook.

Ella néni Nádudvaron született, itt folytatta iskolai tanulmányait is. Fiatalon, egy állásajánlat révén került Budapestre, ahol a Mechanikai Mérőműszerek Gyárában és a Gödöllői Csapágygyárban is dolgozott. Itt, a fővárosban ismerkedett meg férjével, akivel 1956 decemberében házasodtak össze. Ezután költöztek Hódmezővásárhelyre, ahol mindketten a helyi Kötöttárugyárnál (HÓDIKÖT) dolgoztak.

Ella néni mint harisnyaformázó és mint nyersszövetjavító, férje mint vegyésztechnikus. Két gyermekük született, egy lányuk és egy fiuk, akikre nagyon büszkék. Három unokája van, akik jelenleg egyetemi tanulmányokat folytatnak. Ella néni a HÓDIKÖT után a helyi DÉMÁSZ-irodában helyezkedett el, mint gyors- és gépíró.

Férjét sajnálatos módon 1981-ben elveszítette. 1988-ben ment nyugdíjba, ekkor alakultak újra a helyi olvasókörök, melyek közül a Kertvárosi Olvasókör elnökségi tagja, majd elnöke is volt, több, mint 20 éven keresztül intézte az olvasókör ügyeit, szervezte programjait.

82 éves korában adta át az elnöki posztot, de továbbra is érdeklődéssel figyelte az olvasókör életét. Ella néni jó egészségnek örvend, születésnapját szerető családja körében ünnepelte. Hitvallása szerint ha szeretet veszi körül az embert, akkor minden nehézséget könnyebben visel.

Ella néni számára szintén fontos a család és egymás segítése – adta hírül a város gyorshír szolgálata.

köszöntésszépkorúVásárhely