Szentesen még szerdán is dolgoznak a sportcsarnoknál a tűzoltók – az anyagi kár jelentős

Nem volt valós az a hír, hogy egy órahossza alatt eloltották a tüzet a szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnoknál, mert még jelenleg is vannak kisebb izzópontok, amit oltanak és felügyelnek a tűzoltók. A tűz okának vizsgálata hetekig is tarthat. Nézik azt, hogy történt-e esetleg idegenkezűség. A város elkülönített bankszámlát nyitott a pénzügyi felajánlásokhoz.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester kiemelte, a városnak szoros a kapcsolata a most leégett sportcsarnokkal, amely szerencsére biztosítva volt, mintegy 200 millió forintra. Több egyesületnek adott otthont a csarnok, ahol a Katasztrófavédelem egy hónapja folytatott le egy teljes körű vizsgálatot és mindent rendben talált..

Elmondta, a létesítménynek meg kell újulnia, nincs más opció. Ehhez már jöttek is felajánlások, Csongrádról egy ottani kollégium sportcsarnokát, egy ifjúsági házat nyújtana segítségként Bedő Tamás polgármester, de jött hasonló felajánlás Szegvárról is.

További segítséghez ma egy OTP elkülönített számlaszámot (Sportcsarnok helyreállításáért 11735043-15726920-05980000) nyitott Szentes, amelyre a helyreállításhoz szükséges összegeket, felajánlásokat várják.

Szabó Zoltán Ferenc azt is bejelentette, a tűzijáték január 1-jén a sajnálatos esemény miatt elmarad a városban.

Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a Miniszterelnökséggel, annyit mondott, a kormány nem fogja Szentest magára hagyni. Ő a megnyitott külön számlára 1 millió forintot ajánlott fel. Szerinte a Sportcsarnok 2022 végére újulhat meg.

Amint be lehet menni a Sportcsarnokba, az állagmegóvást megkezdik, mondták. A sporteszközök közül szerencsére nem mindegyik ment tönkre, tették hozzá a felek, de számos relikvia, fénykép megsemmisült a tűzben. A polgármester kérte mindenki segítségét, és egyben köszönetet mondtak valamennyi embernek, akik tevékeny segítséggel részt vettek a munkálatokban, ami akár jelenthette azt is, hogy szendvicseket, teát készítettek a tűzoltóknak.

Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságDr. Papp László SportcsarnokSzentes