Szentes lett Magyarország új gyógyhelye

Nem verték túl nagy dobra, de Magyarországnak lett egy új gyógyhelye. Erről semmilyen hírt nem láttunk, egyszerűen csak a gyógyhelyek hazai nyilvántartása kibővült a szentesi gyógyhellyel. A városon belül a gyógyfürdő és a környéke viseli ezt a címet – számolt be róla a termalonline.hu.

Még 2016-ban a helyi kórház részéről vetődött fel az ötlet, hogy Szentesnek is kezdeményeznie kellene a gyógyhely cím megszerzését. Nem volt tehát ez gyors folyamat, de erről érdemes tudni, hogy szigorúbb és bürokratikusabb eljárás vonatkozik rá, mint például a gyógyfürdő, vagy akár a gyógyvíz minősítés megszerzése esetében

A gyógyhely minősítést azok a települések kezdeményezhetik, ahol valamilyen természetes gyógytényező található. Ez lehet egy klimatikusan különleges hely, gyógybarlang, de az esetek többségében ez egy gyógyfürdőt jelent.

A szentesivel együtt immár 40 gyógyhely van az ország 39 településén. Utóbbi magyarázata, hogy Sárvár két gyógyhellyel rendelkezik, ugyanis a gyógyfürdő és környéke mellett az arborétum is megszerezte ezt a címet.

fürdőgyógykezelésSzentes