Szemétlerakó felszámolását kezdték meg Susánban

Évtizedek óta fennálló probléma oldódhat meg ezekben a napokban Susán városrészben, ahol a Téglagyár utcában egy illegális szemétlerakó felszámolása kezdődött meg. Előzetes becslések szerint 40 tonna zöld- és minden egyéb hulladéktól kell megszabadítani a területet, amelynek költségét dr. Berényi Károly képviselői alapjából vállalta.

A Téglagyár utca vége patkányfészek- így fogalmazott az a lakó, aki felhívta a problémára a figyelmet, amelyről dr. Berényi Károly a helyi rádióból értesült. Ezért a körzet települési képviselője utánajárt, kinek a tulajdonában van a kérdéses terület és cselekedett.

Az önkormányzaté, de nem közterületként használatos ez a rész, mondta el a Vásárhelyi TV-nek dr. Berényi Károly alpolgármester. Hozzátette, volt bérleti joga három személynek arra, hogy zöldhulladékot helyezzen el a 8000 négyzetméteres területből 900 négyzetméteren, ám ez a bérleti szerződés 2018-ban lejárt. Az itt felhalmozódott egyes hulladékok idejét évtizedben is lehet mérni, van, aki szerint ez 40 évre is visszatekint, míg mások azt mondják, 20 évre, de az is sok idő, most ennek a felszámolása van folyamatban, árulta el Berényi.

Zömében zöldhulladék, közötte pedig gumi, szőnyeg és minden más kommunális szemét is előkerült a ponyvák alól, amelyek a takarítás megkezdésével lehullottak az összegyűlt halmokról. Az ezzel járó költségeket Susán települési képviselője vállalta.

Körbejártuk hogyan lehetne erre keretet biztosítani és természetesen felajánlottam képviselői alapomnak azt a részét, ami erre a területre, Susánra jár. Ebből az összegből meg tudja oldani a HMSZ a szemét elszállítását.

– mondta dr. Berényi Károly.

Az előzetes becslések szerint mintegy 40 tonnányi hulladékot kell innen elszállítani, amely már részben meg is történt. Csak tegnap 4 konténert sikerült megtölteni és a munka ma is gőzerővel folytatódott. Az önkormányzatnak az a célja, hogy teljes egészében megszüntesse a Téglagyár utcában található illegális szemétlerakót.

Dr. Berényi Károlyképviselői alapSusánszemétlerakó