Szemétégető gödörbe esett egy kisfiú Szabolcs-Szatmárban

A négyéves kisfiú a gödör széléhez érve az egyensúlyát elvesztette, és fejjel előre az égő hulladékba zuhant. Az apa a gyermeket a lábánál fogva a gödörből kirántotta, aki addigra már életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal az apával szemben, akinek a gondatlansága miatt 4 éves fia a szemétégető gödörbe esett, és súlyosan megégett. 

A vádirati tényállás szerint a férfi 2023. szeptember 22-én, este, nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, melytől még másnap is ittas volt. Elhatározta, hogy a családi ház udvarán egy nagy méretű gödröt ás, és abban a felgyűlt hulladékot és ruhaneműket elégeti.

A férfi a gödröt telepakolta, majd a hulladékot meggyújtotta. Mikor az égett, egy doboz sörrel a kezében a gödörtől néhány méterre leült egy székre pihenni. Eközben a felügyelete alatt az udvaron játszott 4 éves gyermeke, aki a tárolóból kihozott egy ruhadarabot, hogy azt a tűzbe dobja. A férfi észlelte a gyermek szándékát, azonban nem akadályozta meg, hogy a veszélyes területet megközelítse. A gyermek a gödör széléhez érve az egyensúlyát elvesztette, és fejjel előre az égő hulladékba zuhant. Az apa a gyermeket a lábánál fogva a gödörből kirántotta, aki addigra már életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

A főügyészség az apát gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével vádolja, vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

A rendőrségi szemlén készült fotókon az udvar és a szemétégető gödör látható. 

apaéletveszélyes sérülésittasmegégettszabolcs-szatmárszemétszemétégető