Szél István szerint a földadóval nem sikerült visszaforgatni az idő kerekét Márki-Zay Péternek

Márki-Zay Péter földadónak nevezett sarcának a Parlament kedden 88 százalékos többséggel, vagyis ellenzéki támogatással is gátat vetett, így tehát az országban sehol sem lehet kivetni ilyen adót – írta bejegyzésében Szél István, Székkutas fideszes polgármestere, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke.

Írásában úgy fogalmazott: ,,Hódmezővásárhely polgármestere vissza akarta forgatni az idő kerekét a kulákidőszakba, de ez nem sikerült neki.” Felidézte az aláírásgyűjtésüket, amihez 120 ezren csatlakoztak és büszke arra, hogy ennek egyik kezdeményezője és motorja lehetett, ,,hiszen nem csupán polgármesterként, de a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei vezetőjeként is feladatom volt képviselni mindazokat, akiket ez az igazságtalan intézkedés sújtani szándékozott.”

Szél szerint Márki-Zaynak fogalma sincs a mezőgazdaságról, a földadóját pontosan a gazdák, a földeken dolgozók fizették volna meg és valamilyen haszonbérleti szerződéseket is bemutatott kitakarva.

Szél István nagyvonalúan kifelejtette az bejegyzéséből, hogy ennek az ,,igazságtalan intézkedésnek” a lehetőségét éppen a Fidesz kormány teremtette meg, méghozzá a földárverések idején az Orbán-kormány vezette be.

Az is kimaradt a posztjából, hogy Hajdúnánáson éppen idén emelték a duplájára a földadót és a település polgármestere, a fideszes Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egyik alelnöke. Tehát úgy tiltakozott a föladó ellen a kamara, hogy az egyik vezetőjének településen elég komolyan vették a földadóból származó bevételt.

A földadóról rengeteg cikket írtunk és itt lehet megtalálni őket.

földadóHódmezővásárhelyNemzeti Agrárgazdasági KamaraSzél István