Szél István: ,,Pénzeső zúdult Székkutasra”

Szél István, Székkutas polgármestere több nyertes programról is beszámolt közösségi oldalán csütörtökön.

A Székkutasi Líbor Ilona Óvodában már kedden megindul a munka, melynek keretében augusztus 20. után egy kívül-belül újjávarázsolt intézményt foglalhatnak el a legkisebbek. Többek között korszerű fűtés-, elektromos és napelemes rendszert, új festést, valamint lámpatesteket, bútorokat jelent mintegy 50 millió forintból.

Összességében 2 és fél kilométer hosszan fejlesztik a település csapadékvízelvezető rendszerét, melyre 250 millió forintot nyert az önkormányzat. A következő utcák érintettek: Herbária, Termelőszövetkezet körül, József Attila utca, Maczelka Gábor utca, Hídi Mihály utca egy kis szakasza, Németh László utca.

A Magyar Falu Program keretében, közel 26 millió forint támogatásból aszfaltréteget húznak fel a Kossuth utca 28. – 62. közötti útszakaszra. Tegnap befejeződött a Kossuth utca első szakaszának újraaszfaltozása is.

A felsorolásban nem olvasható, de arról néhány héttel ezelőtt írtunk, hogy székkutasi tanyavillamosításra fillérre pontos ajánlattal nyert a kivitelező cég, ajánlatukkal mindössze 155 ezer forinttal lőttek alá a település rendelkezésre álló anyagi fedezetének.

Magyar Falu ProgramPályázatSzékkutasSzél István