Székkutasi rendőrnő tartja a négyütemű fekvőtámasz magyar rekordját

A székkutasi származású Petrucz Anikó Dóra nemrég teljesített egy kihívást, melyben megdöntötte a négyütemű fekvőtámasz magyar rekordját: 5098 gyakorlatot végzett tizenkét óra alatt.

Az Orosházi Rendőrkapitányság járőre polgárőrként kezdte pályafutását, többször is segített a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, és nagyon megtetszett neki a hivatás. Ekkor határozta el, hogy ő is rendőr lesz. Bár a felvételije nem sikerült azonnal a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába, ő mégsem adta fel. Kitartása eredményre vezetett, 2020-ban járőrként szerelt fel a vásárhelyi kapitányságra. Idén januártól pedig az Orosházi Redőrkapitányságon szolgál.

A Zsaru magazinnak elmondta, sokan utálják a burpeet, vagy ahogy a legtöbben ismerik, a négyütemű fekvőtámaszt, ő azonban nagyon szereti, a kedvence. Annyira, hogy amikor meghallotta, egy hasonló nevű lány megcsinálta a 12 órás kihívást, elhatározta, hogy ő is nekilát. A kihívás január 6-án volt és feladat az volt, hogy 12 órán keresztül kell szabályosan végezni a gyakorlatot. Minden 55. perc után kapnak öt perc pihenőt.

– mesélte Petrucz Anikó Dóra a lapnak.

Petrucz Anikó Dóra civilben is indul versenyeken itthon és külföldön. Súlyemelésben többször is dobogós helyezést ért már el. A következő célja egy 5600 gyakorlatból álló Guinness-rekord felállítása.

Sportos múltjának a hivatásban is sokszor hasznát veszi. A mai napig emlékszik arra az esetre, amikor egy idős ember életét mentette meg:

Hódmezővásárhelyi RendőrkapitányságOrosházarekordrendőrsportSzékkutas