Székkutasi és földeáki civilek milliókat nyertek

A székkutasi vendégvárók egy-, a földeáki tűzoltók hatmillió forint támogatást nyertek a Magyar Falu Program pályázatán, Nagymágocson két egyesület is kapott pénzt.

1572 kistelepülésen működő civil szervezet nyert forrást a Magyar Falu Programon belül működő falusi civil alapból összesen ötmilliárd forint értékben. Idén az ötezer lakos alatti településeken működő civil szervezetekkel bővült a program kedvezményezetti köre, amelyek számára tavasszal írtak ki pályázatot.

Az érintett szervezetek választhattak, hogy hatmillió forintig ingatlanfejlesztésre, ötmillió forintig gépjármű-beszerzésre, szintén kétmillió forintig egyéb eszköz beszerzésére vagy programok, rendezvények megvalósítására pályáznak ugyancsak kétmillió forint erejéig.

A kormányzati portálon ömlesztve jelent meg a nyertesek listája, amin nincs feltüntetve a sikeresen pályázó szervezetek székhelye, csak a nevük. Végigböngészve a 32 oldalt, találtunk néhány térségbeli civil közösséget. A földeáki önkéntes tűzoltóság 6 millió, a Maroslelei Sportegyesület kétmillió, a Székkutasi Vendégvárók Egyesülete pedig egymillió forintot nyert. A szegvári „Szép Öregkor” nyugdíjasai 2,2 milliót, a Nagymágocsi Fiatalok Egyesülete 1,6, míg a Nagymágocsi Nagyközségi SE 0,6 milliós támogatáshoz jutott.

A teljesség igénye nélkül Csongrád-Csanád megyéből nyert még balástyai, ambrózfalvi, tömörkényi, röszkei, eperjesi, forráskúti, csengelei, baksi, árpádhalmi és derekegyházi szerveződés is.

civil szervezetFöldeákMagyar Falu ProgramNagymágocsSzegvárSzékkutastűzoltóság