Szegedi támadóval erősített a HFC

Tapasztalt csatár, a 29 éves Busa Bence Zoltán igazolt át a Hódmezővásárhelyi Futball Clubhoz – adta hírül az egyesület.

A játékos a Szegedi VSE csapatában ismerkedett meg a labdarúgással, később pedig sorra mutatkozott be az NB III-as klubokban a SZEOL SC-ben, a Mórahalomban és játszott a makói és a dunaújvárosi csapatokban is.

A 2021/2022-es szezon nyarán a Dabas együttese következett, ahol 11 góllal a góllövőlista harmadik helyén telelt. Felfigyelt teljesítményére az akkor még NB II-ben szereplő Szolnoki MÁV FC gárdája, így ott folytatta pályafutását. Az ott töltött fél év alatt 5 alkalommal is betalált a másodosztályban. A 2022/2023-as szezont a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosaként töltötte. Ősszel az osztályunkban szereplő Szolnoki MÁV FC színeiben 7 gólt is szerzett 16 bajnoki mérkőzésen.

– Bencét több alkalommal is megkerestem, örülök, hogy ezúttal élt a lehetőséggel. Jó felépítésű, dinamikus játékos és sok tapasztalatot gyűjtött az évek alatt, így rutinjával segítséget jelenthet a támadó harmadban. Pályafutása alatt mindig gólokkal és gólpasszokkal járult hozzá klubjai sikeréhez – nyilatkozta Szűcs Róbert, sportigazgató. A HFC az NB III. Dél-keleti csoportjának tabelláján a negyedik helyen áll.

gólHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Futball SCocitámadóvásárhelyi hírek