Szegeden is tüntetett tegnap a Mi Hazánk – az energiaválság és egy pár konteó is szóba került

A párt alapvetően Magyarország és a világ fontos problémái kapcsán hívott össze tüntetést, úgy mint az energiaválság, a szerintük rossz kormányzati intézkedések, a migránshelyzet, de azért különösen a covid kapcsán pár összeesküvés-elmélet is szóba került tegnap a Dugonics téren Szegeden.

Mintegy 150-200 érdeklődő hallgatta tegnap Szegeden a Dugonics téren a Mi Hazánk demonstrációját, amelyen felszólalt Baranyi László, a párt Csongrád-Csanád megyei, valamint Fackelmann István, a frissen megválasztott szegedi vezető is. Utánuk pedig Toroczkai László országgyűlési képviselő beszélt.

Baranyi szerint a rezsiharc és Németh Szilárd rezsibiztos is megbukott. Szerinte ahogy Gyurcsány Ferenc és az akkori kormánypárt hazudott 2006-ban, hogy nem lesz gázáremelés, úgy hazudott most Orbán Viktor és kormánya, amikor azt mondták, marad a rezsicsökkentés.

Fackelmann Magyarország legnagyobb problémáiról beszélt, úgy, mint a migrációról, ahol szerinte a megoldás a tűzparancs kiadása lenne, mert Ásotthalom köretében sokan félnek és féltik ingatlanjaikat, és szerinte az elmúlt hetekben két tűzesetet is migránsok okoztak. Az aszályhelyzetet is súlyosnak nevezte, ahol megoldás lehetne a 200 éve tervezett Duna-Tisza csatorna megépítése. Az energiaválság mellett pedig beszélt arról, hogy nem olyan rég ő is KATA-s vállalkozó lett, a kormány azonban nyáron, nagyon rövid hatéridővel megölte ezt a lehetőséget lényegileg, ami óriási áremelkedéseket hozhat. De arról is beszélt, hogy ő maga abban hisz a covid kapcsán, hogy saját immunrendszerünket kell erősíteni, mozgással, gyümölcsökkel, sőt pálinkával.

Ezután lépett fel a kis színpadra Toroczkai László, a párt országgyűlési képviselője, Ásotthalom polgármestere (vasárnap Ásotthalmon is választás lesz emiatt). Beszédében azt emelte ki, hogy valami nem stimmel a koronavírussal és a járvánnyal, hogy nem valamiféle természetes vírus okozta, szerinte erre már tudományos bizonyítékok is vannak. Szerinte a Világgazdasági Fórum vezetője már a járvány elején kimondta, hogy semmi sem lesz olyan az életünkben, mint azelőtt volt, és szerinte, hogy ez bevált, igazolja, hogy ez egy terv része.

De beszédében ostorozta a kormányt is, főleg az energiaválság kapcsán, amely szerinte nem a háború miatt van, bár arra valóban mindent rá lehet fogni. Azt mondta, a magyar áramellátás felét Paks biztosítani tudja alacsony áron, és nem érti, vajon akkor miért ilyen drága a magyar áram, miért kell rezsit emelni. Toroczkai azt mondta, a magyar kormány asszisztál ehhez a hazugsághoz, hogy minden a háború miatt van. Véleménye szerint a kormány vagy fél a nagyvállalatoktól, a globális óriásoktól, vagy a tenyerükből eszik, vagy mindkettő.

Toroczkai azt is elmonda, hogy minden jelenlévőnek fel kell nyitnia a magyarok szemét, és a tiltakozást még folytatják a jövőben.

Baranyi LászlóMi Hazánk MozgalomrezsiToroczkai LászlóTüntetés