Szegeden is megjelent a koronavírus

Pozitív lett a koronavírus tesztje a Szegedi Tudományegyetem egyik vezetőjének. A Magyar Hang értesülései szerint az egyetem rektoráról van szó, aki ausztriai síelésből hazatérve nem vonult karanténba, hanem dolgozni kezdett.

Először a RTL Klub szombat esti híradója számolt be róla, hogy egy szegedi egyetemi vezetőnél is kimutatták a koronavírust. A televíziós tudósításban nem nevezték meg az illetőt, akit fel is hívtak telefonon, hogy megerősítést vagy cáfolatot kérjenek, de a hívott személy, amint meghallotta, honnan keresik, letette a telefont. Az RTL Klub szerint az orvos ausztriai síelésből tért haza, de nem vonult önkéntes karanténba, hanem dolgozni kezdett, sőt műtött is.

Késő este a Magyar Hang saját forrásaira hivatkozva megírta, értesülései szerint az egyetem rektoráról van szó, akit jóval azt követően vetettek alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit. A lap úgy tudja, a rektori hivatal munkatársainak karanténba kellett vonulni, illetve szombatra berendelték a fül-orr-gégészeti klinika dolgozóit, hogy tesztet végezzenek el rajtuk.

koronavírus