Szegeden adták át tapasztalataikat a Corvin diákjai

A „Találd ki magad!” elnevezésű pályaorientációs rendezvényre az iskola két oktatója, Földesi Gábor gyakorlati oktatásvezető és Kis Gabriella kísérte el azokat a tanulókat, akik az érdeklődő fiatalokat hiteles információkkal látták el az intézményben válaszható képzésekről.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal háromnapos pályaválasztási rendezvényén vett részt a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában.

Eszes Anna és Bellér Ádám tanulók a Turizmus-vendéglátás ágazatot képviselték. Elmondásuk szerint egy jó hangulatú, jól szervezett rendezvény volt, a vidéki településekről busszal érkeztek az általános iskolások, sokan kíváncsiak voltak közülük a Turizmus-vendéglátásban rejlő lehetőségekre.

– Örültünk annak, hogy többen már az október 19-ei Nyitott tanműhelyek és Főzőverseny rendezvényünk iránt érdeklődtek – mondta Ádám.

Polgár László villanyszerelő tanuló az Elektronika és elektrotechnika ágazatot mutatta be a kisebbeknek, Csanki Attila pedig az Építőipart.

Attila, aki érettségi után választotta a kőműves szakmát – beszámolt arról, hogy nemcsak nyolcadikos, de fiatalabb diákokkal is találkozott, akik érdeklődtek az ágazat szakmái iránt.

– Minden esetben elmondtam, hogy a kőműves szakmához kell ugyan fizikai erő, de nagyon szép, kreatív tevékenység, amelyben az alkotás örömét is meg lehet tapasztalni. Jól el lehet helyezkedni vele, ha ezt választja valaki.

Intézményünk tanulói nagy örömmel vettek részt ezen a rendezvényen, hiszen át tudták adni tapasztalataikat, szakmájuk iránti lelkesedésüket leendő iskolatársaiknak.

Ahogy Bellér Ádám ötödéves technikus diákunk fogalmazott: – Nagyon fontos egy ilyen rendezvény azok számára, akik még bizonytalanok a pályaválasztást illetően, hiszen tőlünk hallanak a lehetőségekről, azoktól, akik már-már végig járták az utat.

Az intézmény következő pályaválasztási rendezvényére, október 19-ére, ezúton is szeretettel hívja az érdeklődő közönséget. Megnyitjuk tanműhelyeinket és egy vidám főzőversennyel is készülünk – írta portálunknak küldött beszámolójában Kovács Ágnes.

Corvin Mátyás TechnikumdiákokpályaválasztásSzeged