Szeged lehet az ország fesztiválközpontja augusztusban

A koronavírus miatt csak néhány héttel ezelőtt nyugodhattak meg a 2020-as Szegedi Ifjúsági Napok szervezői, mert az április végén meghozott kormányrendelet augusztus 15-ig tiltja meg az 500 fő alatti rendezvények megtartását is. A SZIN augusztus 26-29 -re esik, így az Újszegedi Partfürdőre az ország minden pontjáról, és külföldről is várják a szórakozni vágyókat.

Olyan minden évben százezreket vonzó rendezvények kénytelenek elmaradni, mint a VOLT, a Balaton Sound, vagy a Sziget. Emiatt sanszos, hogy a szegedi partfürdőre így még többen látogatnak el idén, mint az eddigi években.

– mondja Kolonics Erika, a SZIN főszervezője.

A fellépők pedig idén is hatalmasat robbannak majd a szegedi augusztus végi éjszakákba, hiszen olyan világsztárok állnak majd a Partfürdőn felállított színpadokra, mint Jason Derulo, John Newman, a Rudimental, vagy a Dub FX, ha a külföldi előadókat nézzük. Itthonról is felvonul a popszakma elitje. Énekel a Halott Pénz, a tavalyi SZIN-en szétváló, most újra együtt zenélő Majka és Curtis, de tapsolhatunk Horváth Tamásnak, vagy a Margaret Islandnak. A lista hosszú, a fellépőket a www.szin.org -on lehet részletesen megnézni.

A szombati nap amerikai fellépője

A koronavírus terjedése természetesen bármit keresztülhúzhat még a nyár végére, a szervezők azonban bizakodóak és úgy érzik, biztosan meg tudják tartani a bulit Újszegeden.

teszi hozzá Kolonics Erika.

A jegyértékesítést a veszélyhelyzet alatt sem állították le, így folyamatosan lehet vásárolni napijegyet vagy bérletet az idei SZIN-re. A főszervező elmondta, idén is legalább százezer embert várnak a partfürdő területére.

fesztiválSzegedSzegedi Ifjúsági NapokSZIN