Százötven tüntető követelte Lázár János lemondását

A Mindenki Magyarországa Mozgalom csütörtök este a Fidesz vásárhelyi irodája és a Rádió 7 stúdiója elé is szervezett tüntetésen petíciókat adtak át, követelve Lázár János lemondását, s hogy a Rádió 7 és a Promenád24 ne csak egyoldalúan tájékoztasson.

Védjük megy Hódmezővásárhely szabad fejlődését, álljunk ki együtt városunkért címmel szervezett tüntetést csütörtök este a Mindenki Magyarországa Mozgalom a Fidesz vásárhelyi Kálvin téri irodája, majd a Rádió 7 stúdiója elé.

„Nem hagyjuk!” skandálta a mintegy százötven tüntető ma délután a Fidesz vásárhelyi szervezete Kálvin téri irodája előtt, ahol Szabó Margit, a tüntetés rendezője adta ki a fenti jelszót.
– Sokat gondolkoztam, hogy a vásárhelyiek egy ilyen rendezvényre el mernek-e jönni? – tette fel a kérdést Berényi Károly (mire a tömeg azt skandálta: Nem félünk!). – Eddig is tudtuk, amiről Lázár János legutóbb kinyilatkoztatást tett, s ezzel átlépte a Rubicont. Azt üzente: nem akar velünk tovább együttműködni – utalt a térség országgyűlési képviselője azon kijelentésére, hogy a kormány egy fillért sem ad Vásárhelynek, ha ismét Márki-Zay Pétert választják a helybéliek polgármesternek. – Ez minket is borzasztóan elkeserít. Innen nincs visszaút – mondta. – Mellette is dolgoztam, kiváló, nagy tudású, felkészült ember, de mindezen adottságait a nem a város érdekére fordította – tette hozzá az alpolgármester.
Márki-Zay Pétert „Hajrá Péter!”-rel fogadta a tömeg, ő erre azt mondta: Hajrá Vásárhely!
A Mindenki Magyarország Mozgalom (és most már bejegyzett párt) vezetője hangsúlyozta: – Vásárhely a szabadság városa, hiszen nem csak az adósságtól, de a politikai nézetek miatti hátrányos megkülönböztetésektől, és a lopásról is megszabadult.

Márki-Zay Péter kifejtette, Vásárhely ma miért a szabadság városa!


Hozzátette: Lázár János mondjon le, s ez nem csak erkölcsi, de anyagi kérdés is. – Rákóczi, Kossuth, az 56-os hősök is külföldről kérték támogatást, hogy megdöntsék a diktatúrát – utalt arra, hogy az MMM külföldi magyarok anyagi támogatását élvezi. De hozzátette, hogy a Fidesz vezetői annak idején Soros Györgytől ösztöndíjat kaptak, s Lázár János is kapott Soros Györgytől 60 milliót, hogy számolja fel a városban meglévő szegregátumot.

Molnár Róbert Kübekháza polgármestere kijelentette:. – Ezt a hatalmat a félelem tartja össze, nem lehetünk a hatalom kutyái. Lázárnak üzenjük: az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig a felfuvalkodottság. Legyünk bátrak, ha azok leszünk úgy omlik össze a hatalom, ahogy Jerikó falai omlottak – tette hozzá.

Molnár Róbert: Ezt a hatalmat a félelem tartja össze

A tüntetés minkét helyszínén megszólalt – ha csak felvételről is – maga Lázár János is. Aki országgyűlési képviselővé választásakor azt mondta: minden vásárhelyi képviselője akar lenni, nemrégiben pedig azt, hogy ha a vásárhelyiek polgármesterré választják Márki-Zay Pétert, akkor a város a kormánytól semmiféle támogatásra, és együttműködésre nem számíthat.

A tüntetők részvevői által aláírt petíciót a Fidesz iroda munkatársa azzal az ígérettel vette át Márki-Zay Pétertől, hogy azt továbbítja Lázár Jánosnak.

A Fidesz iroda után a tüntetők a Rádió 7 stúdiójának is helyt adó Szabadság téri irodaház elé vonultak, ahol Szabó Margit azt mondta, hogy ez a hely az, ahonnan Vásárhelyt többnyire hazugságokkal öntik el, (párhuzamosan a Promenád24-gyel).

– Úgy tűnik kaptunk egy tockost a nagyúrtól – mondta a rádióstúdió előtt Fejes Péter képviselő. – Ránk szólt, szigorúan, nem teszik neki, hogy úgy tűnik, mintha szabad lenne a város, úgy tűnik, mintha nem lenne korrupció a hivatalban, úgy tűnik, mintha az emberek szabadon beszélgetnének, hogy akár még ellent is mondhatnának. Hát pedig csak akkor megy egyfelé a nép, ha meg van félemlítve, s a gerince kicsit hajlik, ha sunyin visszafelé nézve beszélgetnek egymással.  Ahhoz kellene tartani magunkat, mint amikor a nagyúr megmondta, hogy „Mindenki annyit ér, amennyije van!” Kedves barátaim, ennek a másik része úgy hangzik, hogy akinek semmije sincs, az semmit sem ér.

Fejes Péter felidézte Lázár János a közmunkásokkal kapcsolatos azon mondatát, miszerint „Amíg dolgoznak, addig sem lopnak.” – A választásokon két lovat már indított: Zoli lova aránylag elég jól lemaradt, de a Pityu lova is lemaradt. Most várjuk a harmadik lovat, mely lehet, hogy kanca lesz? – tette fel a költői kérdést.

Márki-Zay Péter felidézte, hogy a Rádió 7-be polgármesterként eleinte kéthetenként meghívták egy irányított kérdésekkel és sok zenével zajló beszélgetésre, még Égető Gyula idejében. Majd attól elvették nem csak a cégét. – De a cég nevén lévő autójából is kiszállították és gyalog mehetett haza. El is költözött a városból – mondta, majd hozzátette: őt magát pedig azóta sem hívták meg a stúdióba. Azt mondta, hogy a kormánypártnak azért fontos a Rádió 7 és minden rádió, megyei napilap és óriásplakát, mert (így) százszor annyi pénzből, százszor annyi felületen harsogják a hazugságokat.

– 2022 áprilisában nagyon sok magyar azt gondolta, valakik át akarják műttetni gyermekeinket, unokáinkat, hogy utána elvihessék őket leöldösni Ukrajnába. A választás tétje nem ez volt akkor sem, de erről ők nem beszéltek. A választás tétje az volt, hogy akarunk-e szabadon élni, megtudhatjuk-e az igazságot, hogy akarjuk-e, hogy Magyarország legszegényebb, legkorruptabb országa legyen vagy egy gazdagon fejlődő országban akarunk-e élni, akarjuk-e, hogy az ügynökakták 33 év után nyilvánosak legyenek, akarjuk-e hogy a Fidesz által betelepített bűnöző migránsokat kitelepítsük az országból – sorolta, majd hozzátette, ha az embereket, sötétben lehet tartani, és hazugsággal etetni, akkor hazugsággal választást lehet nyerni.

A tüntetők erre a „Szabad sajtót!” skandálásával reagáltak.

Márki-Zay Péter végül Göbl Vilmosnak adta át a petíciót, akit a tömeg előbb „Gyere ki, nem bántunk!” – kiáltásokkal fogadott, majd Márki-Zay Péter kérésére végül megtapsolt.

A Rádió 7-nél Göbl Vilmos vette át a petíciót

***

Lázár János és Márki-Zay Péter közt a legújabb feszültség akkor kezdődött, amikor Lázár nemrégiben a Rádió 7-ben kijelentette:A vásárhelyiek szíve joga, hogy a Fidesz által ajánlott vagy ellenzéki polgármestert választanak 2024-ben, de legyen világos: a kormány részéről Márki-Zay Péter semmilyen együttműködésre vagy támogatásra nem számíthat.” Ennek oka nagyon egyszerű, ami nem Hódmezővásárhelyről szól, hanem arról, hogy létezett egy csoport 2022-ben, akik ennek az országnak a sorsát pénzért, személyesen is felvett pénzért, idegeneknek akarták kiszolgáltatni. Ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette”.

Márki-Zay Péter ezért lemondásra szólította fel Lázárt, mondván: „Aki ilyen zsaroló kijelentést tesz és egy közösséget fenyeget meg, nem maradhat a helyén”

A tüntetés közösségi médiában közzétett meghívójában az olvasható: „Városunk országgyűlési képviselője, a térség szolgálatára felesküdött Lázár János június 15-én a Rádió7-ben kijelentette, hogy „a kormány tagjaként azt kell mondjam, hogy ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, ami persze szíve joguk, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak.”

Mostantól nem lehet kérdéses, hogy:
– ki miatt nem kaptunk egy fillér rezsitámogatást sem (egyetlen megyei jogú városként),
– ki miatt nem kapott a vásárhelyi uszoda támogatást (ahol Lázár úr gyermeke is sportol),
– ki miatt nem nyílt még meg a vásárhelyi McDonald’s,
– ki miatt állították le a vásárhelyi iskolák fejlesztését, és még sorolhatnánk.

Egy valódi jogállamban és demokráciában elképzelhetetlen, hogy csak azért vonjanak el támogatásokat egy város teljes lakosságától, mert nem kormánypárti, hanem egy korrupcióellenes politikust választanak. A hasonló zsarolások miatt esik el Magyarország teljes lakossága az uniós támogatásoktól is – ha valaha is szabad, békés, gazdagodó országban szeretnénk élni, LÁZÁR JÁNOSNAK LE KELL MONDANIA!

A Fidesz vásárhelyi szervezete szerin pedig Márki-Zay Péter valójában soha nem volt Hódmezővásárhely polgármestere. „Külföldi urai megrendelésére semmi mást nem tett, mint a magyar közéletet mérgezte, megosztott, hogy uralkodhassanak. Országosan nem sikerült, ezért most megpróbálja folytatni helyben. Annak, hogy a városnak járó támogatásból végső soron ellenzéki kampánypénzek legyenek, véget kell vetni.”

FideszLázár JánosMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa MozgalomRádió 7TüntetésVásárhely