Százötven elsőst ma, másik százötvenet holnap látnak vendégül a vásárhelyi moziban

A város és a Kultik Mozi együttműködésében háromszáz vásárhelyi első osztályost vendégül látnak ma és holnap a moziban.

A gyerekek a novemberben bemutatott Szárnyalj! című animációs vígjátékot nézhették meg az ajándékba kapott üdítővel és pattogatott kukoricával.

Szabó Krisztián mozivezető azt kívánta a gyerekeknek, hogy érezzék jól magukat, Márki-Zay Péter polgármester pedig elmondta, a kezdeményezés közös ajándék a várostól és a mozitól. A városvezető is nagyon jó szórakozást kívánt a gyerekeknek, s felhívta a figyelmet a Kossuth téri adventi vásárban álló dodzsemre, a körhintára, majd arra is, hogy ha megfelelő lesz az idő, működni fog majd a Somogyi dombon a hóágyú is. A Petőfi utca 6. szám alatti játszóház kipróbálására pedig a dr. Rapcsák András utcai ifjúsági klubban lehet majd regisztrálni.

Szabó Krisztián mozivezető elmondta: 2013-ban megszervezték – hagyományteremtő szándékkal – ezt a jótékonysági vetítést, s eddig minden évben meg is tartották, kivéve, amikor a Covid miatt nem lehetett.

– Azt gondoltuk, hogy a mozi csodáját át kell élniük azoknak a gyerekeknek is, akik ezt nem mindig tehetik meg – mondta. Hozzátette: ahogy eddig minden alkalommal, így az idén is kérték a városvezetést, hogy segítsenek kiválasztani azokat a gyerekeket, akik valóban rászorultak.

Gyöngyösi Ferenc alpolgármestertől megtudtuk, hogy a város valamennyi első osztályát meghívták a vetítésekre, melyet ma és holnap is megrendeznek. Csak a Szent István nem jelzett vissza, a Szent József pedig köszönte a lehetőséget, de ők a napokban már elvitték a gyerekeket a moziba, a többi iskola pedig elhozta, illetve hozza a diákjait.

A jótékonysági vetítés költségét a város és az üzemeltető megfelezte egymással.

HódmezővásárhelyjótékonyságiKultik moziszárnyaljVásárhelyvásárhelyi hírek