Százötven elsősnek rendeztek vetítést a vásárhelyi moziban

A gyerekek a filmszínháztól pattogatott kukoricát és üdítőt, a várostól Mikulás-csomagot kaptak ajándékba.

Folytatta hagyományos jótékonysági vetítéssorozatát a vásárhelyi Kultik Mozi, ma kora délután a Neveletlen hercegnő című filmet vetítették a Nádor utcai suli, a Varga Tamás, illetve Liszt iskola elsősei számára.

A gyerekek nem csak a mozi ajándékával, azaz a popcornnal és az üdítővel ülhettek be a nézőtérre, de még a vetítés előtt Mikulás-csomagot is kaptak Márki-Zay Péter polgármestertől és Gyöngyösi Ferenc alpolgármestertől.

– Nagyon várjuk a filmet! – mondták kórusban a Varga Tamás Általános Iskola diákjai, akik közül akadt, aki még sosem járt igazi moziban.

– Nyár óta van a mozival közös együttműködésünk, most pedig elhatároztuk, hogy az évek óta meglévő jótékonysági vetítéshez csatlakozunk mi is egy-egy Mikulás-csomaggal ajándékozva meg a gyerekeket – mondta Gyöngyösi Ferenc alpolgármester.  

– Az idén decemberben nagyon sok jótékonysági eseményt szerveztünk mi magunk is. Most három iskola elsősei nézhetik meg a mesefilmet, anyagi helyzetüktől függetlenül. És volt még egy rászoruló család is, akiket meghívtunk rá – árulta el Márki-Zay Péter.

– Már 2013-ban, amikor átvettük a mozit, megszerveztük – hagyományteremtő szándékkal – ezt a jótékonysági vetítést, s eddig minden évben meg is tartottuk, kivéve, amikor a Covid miatt nem lehetett. Azt gondoltuk, hogy a mozi csodáját át kell élniük azoknak a gyerekeknek is, akik ezt nem mindig tehetik meg – mondta Szabó Krisztián ügyvezető. Hozzátette: ahogy eddig minden alkalommal, így az idén is kérték a városvezetést, hogy segítsenek kiválasztani azokat a gyerekeket, akik valóban rászorultak.

mikulás-csomag.mozivetítés