Százharmincan demonstráltak Vásárhelyen az oktatás jövőjéért

A Kossuth téren reggel fél 8-tól pedagógusok, diákok, a város vezetői, szülők és azok húztak élőláncot, akik szolidarizáltak a mai országos pedagógussztrájkkal.

– Figyelemfelhívás a célunk ezzel a rendezvénnyel. Ma tartják az országos pedagógussztrájkot, ezért iskolán kívül, de városi szinten szülőkkel, diákokkal és kollégákkal szeretnénk élőláncot alkotni – mondta Gabrovits Péter földrajz-testnevelő tanár, a demonstráció szervezője. Hozzátette: hasonló megmozdulásról nem tud a városban, de volt olyan iskola, melyben kiálltak egymásért.

– Célunk az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy mi is itt vagyunk Vásárhelyen, s jelezzük, finoman szólva nincs minden rendben az oktatásban.

A résztvevők élőláncot (kört) alkottak a Kossuth téren, közösen elénekelték a tanártüntetések himnuszává vált Mi vagyunk a grund című dalt a Pál utcai fiúk musicalből, majd a negyedórás demonstráció után békésen szétszéledtek, ki tanulni, ki tanítani.

Annak az oka, hogy a résztvevők nem a tankerület irodája előtt tüntettek, az volt, hogy csak az iskolák egy része tartozik ahhoz, más részüket az egyházak vagy éppen a szakképzési centrum működteti.

Kossuth térmusicaloktatáspedagógusTüntetés