Száz háztartásban mentek tönkre hűtők és klímák – a város segít őket pótolni

Péntek hajnalban az MVM Démász Áramhálózati Kft. tabáni szolgáltatási területén egy trafócsere során túlfeszültség keletkezett, ami mintegy 100 háztartásban okozott az elektronikus eszközökben kárt. Izzók, hűtők, klímák és egyéb eszközök mentek tönkre.

A szolgáltató már felmérte a károkat – körülbelül 90 háztartással sikerült már felvenniük a kapcsolatot – és a biztosítójuk kártalanítja majd a pórul járt lakosokat. A biztosító azonban csak akkor fizet, ha a lakosok pótolják tönkrement berendezéseiket és a számlával jelentkeznek a szolgáltatónál, vagyis a biztosító utólag fizet. Sokaknak azonban ez megoldhatatlan vagy nagy nehézséget okoz.

Ennek érdekében Lőkösné Nagy Sarolta önkormányzati képviselő jóvoltából önkormányzatunk segít a szerencsétlenül járt lakosoknak. Holnaptól – 07.06-tól – a Népjóléti Irodán segítséget nyújtunk azoknak a lakosoknak, akiknek nehézséget okozna pótolni a nélkülözhetetlen elektronikus eszközöket. A Démásznak bejelentett és általuk felmért károkat maximum 200 ezer forintig, kamatmentes kölcsön formájában lehet igényelni. A részletekért kérjük tájékozódjanak a 06-62-530-186-os telefonszámon.

Démászháztartásvihar