Szavazzon! Korcsolyapálya vagy jégpálya?

Csúszós ügy lett a vásárhelyi jégpálya kérdése, de mi lehetne a legtöbbek által elfogadott variáció arra, hogy minél többen élvezhessék a korcsolyázás örömét. Erre keressük a választ. Kérjük, szavazzon a cikk végén!

Költség- és környezetkímélő megoldást választott idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat, hogy teret biztosítson a korcsolyázás itteni szerelmeseinek. Mint ahogy arról beszámoltunk, december elejétől február végéig bruttó 2,8 millió forintért bérelte a város a műanyag, 215 négyzetméteres korcsolyapályát, kapott hozzá 60 pár korcsolyát, s ezeket a szezon alatt ingyen vehetik igénybe a sportolni vágyók.

A korábbi – 338 négyzetméteres – jégpálya továbbra is a HMSZ NZrt. Vámház utcai telephelyén van kifogástalan műszaki állapotban. Annak a működtetése 2019-ben több mint 12 millió forintba került, és ebben nem voltak benne az olyan járulékos költségek – mint elektromos áram, víz, humán erőforrás – amelyek tovább drágultak.

– Szakszerű üzemeltetéssel jelentős energiahatékonyságot lehet elérni egy jégpálya üzemeltetésénél. Fontos a palánk biztosítása, a megfelelő jégvastagság, illetve a jégfelület – lehetőség szerint hőszigetelt – lefedése. Ha utóbbiakat figyelmen kívül hagyják, akár tízszeres is lehet a működtetésre fordított havi kiadás – mondta lapunknak Solti Viktor.

A Hódmezővásárhelyi Jégkorong SE ügyvezetőjét arról is kérdeztük, hol tart a saját fedett jégpálya építését célzó tervük, amiről tavaly nyáron írtunk a lapban. – Az önkormányzat részéről tett felajánlás, miszerint az Aldi szomszédságában valósíthatnánk meg a fejlesztést, továbbra is él. A város mellett magánszemélyek és vállalkozók is megkerestek, hogy munkával, illetve a megvalósításhoz szükséges alapanyagokkal segítenék törekvésünk, amihez mindezeken felül TAO pályázaton elnyert támogatásra is szükség lesz. Noha a Magyar Jégkorong Szövetség elvi támogatását élvezzük, a sportági infrastruktúra fejlesztésekre fordítható keretösszegük véges, ezért ezeket a forrásokat a már folyamatban lévő beruházásokra lekötötték – felelte Solti Viktor.

Mivel a majdani jégcsarnok megvalósításának időpontja kérdőjeles, adódik a kérdés: – milyen jégpálya felelne meg leginkább a vásárhelyieknek a jövőben?

HódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Jégkorong SEjégpálya