Szárnyal a Villeroy & Boch részvénye, hamarosan kezdődnek a bértárgyalások

Február második felében kezdődnek meg az idei béremelésre vonatkozó tárgyalások a Villeroy & Boch Magyarország Kft-nél, amelynek anyavállalata olyan jó híreket jelentett be nemrég, hogy közel 20 százalékkal emelkedett a részvényárfolyama az elmúlt hónapban.

Felívelő pályán van a Villeroy & Boch konszern: a németországi központú társaság részvényárfolyama közel 20 százalékkal emelkedett az elmúlt hónapban, ezzel újra elérte az egy évvel ezelőtti szintet, a Hódmezővásárhelyen székelő magyar leányvállalat pedig jelentős, 35 százalékos kormányzati támogatást kapott 810 millió fejlesztéséhez, amit ez év végéig végre is hajtanának.

Az új mázolósorok – ilyen már most is működik a gyárban -, illetve az új WC technológia telepítésére a meglévő üzemcsarnokokban kerül sor, így a beruházásokkal párhuzamosan nem történik infrastrukturális fejlesztés a cég területén. Felállításukkal a kapacitás is növekszik kis mértékben a vásárhelyi üzemben – tájékoztatta lapunkat a cég kommunikációs vezetője. Fehér Erzsébet érdeklődésünkre kifejtette: az új technológiájú WC, az ún. nyitott gyűrűs technológiát jelenti, amely ez elmúlt években követve a nemzetközi trendeket, már idehaza is jelentős népszerűségnek örvend. A nyitott gyűrű segítségével egyszerűbbé válik a WC belső felületének a tisztítása, és a Villeroy & Boch csoport megoldása jelentős mértékben csökkenti az öblítéshez felhasznált víz mennyiségét is, ezzel is takarékoskodva az egyik legfontosabb erőforrásunkkal.

A részvényárfolyam meglódulásával kapcsolatban megtudtuk, arra a Villeroy & Boch AG decemberi ünnepek előtt kiadott sajtóközleménye lehet hatással, amelyben a 4. negyedév eredményeit látva a menedzsment ismét megemelte a várható 2020-as eredményre vonatozó előrejelzését. Ebben úgy fogalmaztak, hogy „tekintettel a 2020. negyedik negyedév nagyon jó üzleti fejlődésére és a továbbra is szigorú költséggazdálkodásra, most legalább 45 millió euró működési eredményre (EBIT) számít a társaság, amely októberben már előrejelzését 30-35 millió eurós EBIT-re emelte.”

A magyar minimálbér-emelés vásárhelyi fizetésékre gyakorolt hatásával kapcsolatban is megkérdeztük a céget. Azt a választ kaptuk, hogy a béremelésre vonatkozó tárgyalások a szakszervezetekkel február második felében kezdődnek meg a vállalatnál, így ezekről a megbeszélések előtt nem kívánnak részleteket közölni.

kormányrészvényárfolyamtámogatástőzsdeVilleroy & Boch