Számos program lesz a 70. Vásárhelyi Őszi Tárlat kísérőrendezvényeként

A hétvégén megnyílt jubileumi Vásárhelyi Őszi Tárlathoz kínál tárlatvezetéseket, előadást és könyvbemutatót a szervező hódmezővásárhelyi közgyűjtemény az elkövetkező másfél hétben az Őszi Kulturális Hetek keretében – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ.

Október 8-án, kedden délután 4 órától Ibos Éva művészettörténész, A kortárs művészet „szókincse” címmel vezeti körbe az érdeklődőket az előző évi tárlat kiemelt díjazottjainak kiállításain a Tornyai-múzeumban: Lenkey-Tóth Péter izgalmas, a drapériák festészeti kihívásaira, Szabó Franciska művészettörténet-oktatást szemléltető, átalakult színvilágú képeire reflektáló művei, valamint Báhidszki Petra idilli, rendkívüli érzékenységű tájképei és nyomatai között.

A 70. Vásárhelyi Őszi Tárlatban kínál „vezetett bolyongástVojnich Zsófia művészettörténész, aki a kiállítássorozatot történeti kontextusba helyezve vezeti fel az alapításától és eszmeiségétől egészen a hetvenediken kiállító művészekig október 12-én, szombaton 16 órai kezdettel az Alföldi Galéria termeiben.

Az Emlékpontban Galyasi Miklós múzeumigazgató, a tárlatok egyik kezdeményezője elleni koncepciós pert veszi górcső alá Vincze Gábor történész október 13-án vasárnap 15 órától, míg a Vásárhelyi Őszi Tárlatok kezdeteinek, illetve legutóbbi éveinek sajtóvisszhangjairól Dr. Miklós Péter eszmetörténész mutatja be kötetét Újragondolt tradíció címmel. A könyvbemutatóra október 17-én, csütörtökön délután fél ötre várják művészetkedvelőket az Alföldi Galériába, ahol a szerzővel Vass Ramóna televíziós szerkesztő-műsorvezető beszélget.

70. Vásárhelyi Őszi TárlatAlföldi GalériaEmlékpontHódmezővásárhelyŐszi tárlatProgramajánlóTornyai János Múzeumvásárhelyi hírek