Szájer József tette még a kormánypárti szavazók szerint is ellentétes a politikájukkal – ez az, ami felháborította őket

Nem a szexparti vagy a drog. Legalábbis ez derült ki a Publicus Intézet felméréséből.

A Fidesz-szavazók 40 százaléka szerint az volt a leginkább felháborító, hogy a párt alapítója, Szájer József, szembement mindazzal, amit pártja hirdetett a családról, a heteroszexualitásról és a kábítószer-használatról, derült ki a Publicus Intézet reprezentatív kutatásából.

Az Intézet 1499 embert kérdezett meg. 64% egyetértett azzal, hogy „A Szájer-ügy rávilágított arra, hogy a kormánypártok által hirdetett értékrend csak a szavazók meggyőzését szolgálja, valójában nem ezt tartják fontosnak, hanem a hatalom megtartását”. A Fidesz-szavazók 16%-a is így gondolja ezt.

A Fidesz szavazók 57 százaléka is úgy véli, hogy „inkább elítélendő” az, amit Szájer József tett. Ez még akkor is így van, ha egyébként a kormánypárti hívek 62 százaléka szerint az, amit Szájer tett az „magánügy, mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja”. De 35 százalékuk szerint a Szájer-ügy közügy.

A Fidesz szavazóinak 14 százaléka is elvárná, hogy a kormány a Szájer-ügy után megváltoztassa az álláspontját a gender és a melegekkel kapcsolatos kérdésekben. Az ellenzéki szavazók 76-89 százaléka gondolja így.

Forrás: Népszava

közvélemény-kutatásPublicus IntézetSzájer József