Szabó János: Benkő Zsoltnak saját szavahihetőségét kellene visszaépítenie

A vásárhelyi alpolgármestert azért kerestük, mert a helyi Fidesz büntetőfeljelentést tesz amiatt, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság jelentős pénzbírsággal sújtotta az önkormányzatot és társaságát, illetve Benkő Zsolt szerint le kellene mondani Szabó Jánosnak.

Kedden nem vett részt a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén Benkő Zsolt, viszont a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón – amelyre lapunk nem kapott meghívást – közölte: „hűtlen, hanyag kezelés és csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tesz a vásárhelyi buszbotrány ügyében a Fidesz helyi szervezete.” A kormánypárti politikus szerint meg kell keresni a felelősöket és az ügy miatt le kellene mondania Szabó János alpolgármesternek.

– A felelősséget mindig is vállaltam, és továbbra is vállalom a tetteimért. Álláspontunk szerint jogszerű volt az eljárásunk, amit a buszközlekedés biztosítása kapcsán lefolytattunk. A kiszabott bírság befizetésének felfüggesztését kérjük, és Közigazgatási Bíróságon megtámadjuk a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát – szögezte le az alpolgármester. Szabó János hozzátette, a helyi Fidesz nem érdemes reakcióra, erős fenntartásokkal kell kezelni szavaikat, és ez Benkő Zsoltra is igaz, akiről a bíróság jogerősen kimondta, a város csődhelyzetével riogatott. Szabó szerint Benkőnek saját szavahihetőségének visszaépítésén kellene fáradoznia.

Rosszhiszeműséget emlegetett lapunknak Hódmezővásárhely alpolgármestere azzal kapcsolatban, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság összesen 32 milliós pénzbüntetést szabott ki az önkormányzatra és cégére. Kiemelte, eddig négy különböző hatóság négyféle döntést hozott a helyi buszszolgáltatással kapcsolatban, sőt ezen felül a rendőrség korábban megállapította, hogy nem történt bűncselekmény a buszpályázat ügyében.

Benkő ZsoltFideszKözbeszerzési DöntőbizottságSzabó Jánostömegközlekedés