Szabó Bálint polgármester- és képviselőjelöltként elindul jövőre Szegeden

,,Amennyiben országos közfeladataim lehetővé teszik, mind polgármesterjelöltként, mind felsővárosi képviselőjelöltként egyéni körzetben is és civil szervezeti listán is indulok a következő önkormányzati választáson” – fogalmazott a nemrég szabadult Szabó Bálint a Szeged a Mindenem nevű, impresszum nélküli oldalnak.

Elmondása szerint Magyarországon arra még nem volt példa, hogy valakit, – akit akár felfüggesztett szabadságvesztésre is ítélnek, – ezt a képviselőt megfosztották volna mandátumától. Erről beszélt Szeged város főjegyzőjével, aki ezt az állítását megerősítette. Így a képviselői mandátumát a közgyűlés vehetné csak el, de szerinte mivel a szegediektől kapta, ezért a lakosoknak kell dönteni róla.

Ezért a 2024. június 9-én esedékes önkormányzati választáson élesben fogja megkérdezni a képviselői tevékenységéről a szegedieket. Hozzátette, várja az őszi ülést, de nem tiltották el közügyektől és jogi értelemben nem is közéleti tevékenységével összefüggésben ítélték el.

Elárulta azt is, perújítást kezdeményeznek, vagyis megtámadják a jogerős ítéletet, hisz van olyan új tény, amire hivatkozva ezt megteheti.

önkormányzati választáspolgármester-választásSzabó BálintSzeged