Szabó Bálint lemond Szegeden önkormányzati képviselőségéről – a hétvégén beszélt Lázár Jánossal a tram-trainről

Szabó Bálint egyéni képviselőjelöltként indul el a 2022-es országgyűlési választásokon. A Mindenki Szegedért Mozgalom elnöke a Csongrád-Csanád Megye 2. számú választókerületében indulna. Azt is elárulta mai sajtótájékoztatóján, hogy a hétvégén beszélt Lázár Jánossal, mert meglátása szerint a tram-train jelenlegi helyzetében, mivel Szegeden forgalmas utakat keresztez, több bosszúságot fog okozni a város lakóinak, mint örömet. Kérte Lázárt, hogy a szegediek érdekeit is vegye figyelembe a projekt tervezése során.

Elmondása szerint azt kérte Lázártól, nézze a szegediek érdekét is, ne éleződjön a Hódmezővásárhely-Szeged ellentét. Hozzátette, egy közel 100 milliárdos projektbe bele kell férnie néhány közúti átkelőhely átalakításának is, ahol felül-, vagy aluljárók építésével a tram-train nem akadály, hanem örömforrás lenne. Azt is elmondta, hogy fél attól, hogy ezek a járatok reggelente Hódmezővásárhelyről nem teljes telítettséggel fognak közlekedni.

A megbeszélések eredményéről, esetleges megállapodásról nem beszélt Szabó Bálint

Korábban ezzel kapcsolatban Fehér Attila, az LMP megyei elnöke is tartott sajtótájékoztatót, ahol arra kérte a Fideszes honatyákat, B. Nagy Lászlót, Farkas Sándort és Lázár Jánost, hogy különítsenek el 3 milliárd forintot a jövő évi költségvetésben azért, hogy felüljáró épüljön a Sándorfalvi úti vasúti átjáróhoz.

Bejelentették, hogy a Mindenki Szegedért Mozgalom, a Független Városi Szövetség, mint jelölőszervezet által mind a két, Szegedhez tartozó körzetben indít képviselőjelöltet. Szabó indokolása szerint nem lehet egyszerre önkormányzati képviselőségére és parlamenti jelöltségére is koncentrálni. A sajtótájékoztatón azt mondta, a Fidesszel és Botka Lászlóval szemben is alternatívát szeretne nyújtani Szegeden. Magát többször is Botka László egyetlen valódi helyi ellenzékének nevezte.

Meglátása szerint a kormánypártok helyi szinten nem léteznek, vagy együttműködnek a városvezetéssel sok ügyben, így velük nem akar közösen indulni.

Szabó azt is elmondta, hogy sok környékbeli város, így például Hódmezővásárhely is elszáguldott Szeged mellett.

Utódját a városi közgyűlésben még nem nevezte meg Szabó Bálint.

Lázár Jánosönkormányzati képviselőországgyűlési választásSzabó BálintSzegedtram-train