Szabó Bálint 8 napra bevonul a Csillag börtönbe

A szegedi politikus, jogásznak jövő hét hétfőn, december 11-én be kell vonulnia a Csillag börtönbe, hogy leüljön 8 napot. Szerinte azért, mert jelöltette magát főpolgármesternek, de valójában egy elmaradt szabálysértési büntetés miatt.

A tavaly augusztusi gazdatüntetés miatt kaptam egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit – mivel börtönben voltam, nem tudtam befizetni, ezért 8 nap elzárásra változtatták” – mondta az Indexnek Szabó Bálint, aki 2022. augusztus 20-án Budapesten a Dózsa György út egyik sávját zárta le néhány gépjárművel.

A börtönt retorziónak tartom, mert ahelyett, hogy fülemet-farkamat behúztam volna, 19-re húztam lapot, és bejelentkeztem mint főpolgármester-aspiráns Budapesten

– nyilatkozta a politikus.

A botrányairól elhíresült politikus Facebook-oldalán osztotta meg börtönbehívóját, amelyben a büntetés-végrehajtás felszólította, hogy a Szegedi Fegyház és Börtönbe a személyes iratai mellett vigye magával gyógyszeres kezeléséről szóló dokumentumait, gyógyszereit és gyógyászati segédeszközeit, valamint iskolai végzettségét igazoló bizonyítványait, illetve okleveleit is.

A levélben utasítják, hogy egynapi élelmet és az évszaknak megfelelő öltözéket is vigyen magával.

bírságCsillagbörtönSzabó BálintSzeged