Szabó Attila lett a Vásárhelyi Kosársuli új elnöke

Szabó Attila elnök, Utasi Gábor és a most alelnökké megválasztott Vas Péter mellé Bartucz Csaba és Martonosi János alelnök új tagként került be az elnökségbe. Az egyesület összes vezetője hódmezővásárhelyi, céljuk, hogy dr. Elek András hagyatékára építve, az eddigieknél is magasabb szintre kerüljön az utánpótlásnevelés színvonala – közölte a Kosársuli.

A Kosársuli új elnöke, Szabó Attila az alapítás óta egyesületi tag. A korosztályos csapatok mindegyikében játszott, U11-től az NB I/B -s felnőtt csapatig. A Testnevelési Egyetemen szerzett tanári diplomát és kosárlabdaedzői minősítést. Budapesti tanulmányai alatt a MAFC egyesületében edzősködött. Hazatérését követően 14 évet dolgozott dr. Elek András vezetése alatt edzőként, majd szakvezetőként is. A Kosársuliban minden szakmai területen dolgozott: volt szakmai igazgató, szakosztályvezető, elnökségi tag és technikai vezető is. Civil foglalkozása tanár, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola alkalmazásában áll. A Csongrád Megyei Diáksport Szövetség kosárlabda sportági felelőse és a megyei kosárlabda szövetség vb. elnöki keretének tagja.

Bartucz Csaba dr. Elek András irányítása alatt kezdett kosárlabdázni, nyolc éve játékvezetőként tevékenykedik. A civil életben vállalkozást vezet.

Martonosi János tagja volt az NB I/B-s U20-as bajnokságban ezüst-, majd aranyérmet szerző csapatnak, valamint az NB I/A csoportba legutóbb feljutó együttesnek is. Főállásban jelenleg a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kommunikációs vezetője.

Utasi Gábor 14 évesen kezdett el kosárlabdázni dr. Elek András csapatában, a Budapesten töltött egyetemi éveket leszámítva végig a Kosársuliban játszott. 2001-es vásárhelyi visszatérésétől kezdve játékosként, edzőként tevékenykedik, testnevelő tanárként pedig a Németh László Gimnázium, Általános Iskolában dolgozik. 

Vas Péter serdülőtől felnőtt korosztályig szerepelt a Vásárhelyi Kosársuliban, 2019 nyarán döntött az aktív játék befejezéséről. Dr. Elek András utánpótlás szakosztályvezetőnek, majd elnökségi tagnak kérte fel. Azóta az egyesület napi ügyeit intézi, koordinálja, emellett több korosztályban is tart kosárlabda- és erőnléti edzéseket is. Civilként a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. Ingatlankezelő Részegységének vezetője.

elnökVásárhelyi Kosársuli