Szabadtéri tüzekhez riasztották a csongrád-csanádi tűzoltókat

Szombaton és vasárnap csak szabadtéri tűzeseteknél kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Csongrád-Csanád vármegyében – számolt be róla hétfőn a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt. A fotó illusztráció.

Szombaton három nagyobb kiterjedésű esetről is érkezett lakossági bejelentés a szegedi műveletirányításra. Szegeden, a sándorfalvi útnál öt hektáron, a Pihenő utca végén nyolc hektáron, Baktóban pedig ezer négyzetméteres területen lángolt az avar. Kisteleken egy családi ház udvarában szemetet égettek, a tűz átterjedt a környező aljnövényzetre is.

A tűzesetekhez a szegedi, a hódmezővásárhelyi és a ruzsai hivatásos tűzoltókat riasztotta a főügyelet, munkájukat a sándorfalvi önkéntes és az algyői létesítményi tűzoltók is segítették. A munkálatok délben kezdődtek meg, az utolsó tűzesetnél este hat órakor fejezték be az oltást az egységek.

Vasárnap Szegedre három esetben, emellett pedig Mórahalomra, Röszkére és Domaszékre is riasztották az egységeket. Volt, ahol a száraz, füves terület lángolt, máshol pedig az erdő aljnövényzete égett. A legnagyobb tűz három hektáron pusztított, Szeged területén, a Tisza árterében. A szegedi, a hódmezővásárhelyi és a ruzsai hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. Vasárnap reggel nyolc órától délután öt óráig dolgoztak az egységek a tűzeseteknél.

Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságDomaszékKistelekMórahalomRöszkeSzegedtűzoltók