Szabadnapos mentőápoló mentett életet Hódmezővásárhelyen

A hétvégén egy autómosó előtt tolta kerékpárját egy 60 év körüli férfi, aki hirtelen összeesett. Bitó Zoltán szemtanúja volt az esetnek és azonnal a beteg segítségére sietett – olvasható az Országos Mentőszolgálat oldalán.

A szabadnapos mentős rögtön megvizsgálta a férfit és kiderült, hogy már nem lélegzett. A rutinos életmentő azonnal megkezdte az újraélesztést, miközben a mentésirányítás segítségét kérte. Perceken belül az esetkocsi is helyszínre ért és együtt már emelt szinten folytatták a küzdelmet. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Bitó Zoltán 2020-ban megkapta az ,,Az Év Mentőse” elismerést a hódmezővásárhelyi önkormányzattól. 2013. szeptemberében, fiatalon került a vásárhelyi mentők csapatába. A Bitó család második generációját képviseli a helyi mentők közösségében, édesapja nyugdíjas gépkocsivezető. Szakmai tudása figyelemre méltó, 2019-ben az Országos Mentőversenyen dobogós helyezést ért el gépkocsivezető bajtársával alkotott csapatuk.

életmentésHódmezővásárhely